Ρωσία: Απειλές με πυρηνικά όπλα από κρατικό κανάλι – Ο Πούτιν φέρεται να έχει αποφασίσει απάντηση για το Κουρσκ

Ρωσία: Απειλές με πυρηνικά όπλα από κρατικό κανάλι – Ο Πούτιν φέρεται να έχει αποφασίσει απάντηση για το Κουρσκ
Ο Βλαντιμίρ Πούτην σε τηλεδιάσκεψη για θέματα ασφαλεάς την Παρασκευή 23/8 (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Σε μια δραματική αλλαγή στάσης που έχει προκαλέσει εντύπωση σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και φόβους για μια επικείμενη και μάλιστα σφοδρή ρωσική απάντηση στην ουκρανική επιδρομή του Κουρσκ, προχώρησε η Μόσχα, όσο και η γνωστή για την αναπαραγωγή της γραμμής του Κρεμλίνου, παρουσιάστρια σε κρατικό κανάλι Όλγκα Σκαμπάγιεβα.

Η Σκαμπάγιεβα, η οποία όλες τις προηγούμενες ημέρες ακολουθούσε πιστά την επίσημη στάση της Μόσχας στο θέμα, «δεν υπάρχει ανησυχία από την εισβολή στο Κουρσκς» και προσπαθούσε να υποβαθμίσει την εισβολή, άφησε να εννοηθεί μετά από μια τηλεδιάσκεψη ασφαλείας που είχε ο Πούτιν με περιφερειάρχες και στρατιωτικούς, πως η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση που η εισβολή συνεχιστεί.

Όπως ανέφερε ζωντανά στην ρωσική τηλεόραση η παρουσιάστρια: «Το βάθος στο οποίο έχουν φτάσει εντός της ρωσικής επικράτειας οι εισβολείς, έχει αρχίσει να προκαλεί ενόχληση. Οπότε θα πρέπει να απευθύνω μια έκκληση: Ουκρανοί, μην μπείτε πιο βαθιά. Στο κάτω κάτω είμαστε μια πυρηνική δύναμη».

Λίγο νωρίτερα από το παραπάνω άκρως… τηλεοπτικό σχόλιο, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, είχε αποκαλύψει μιλώντας στο TASS, ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε ποια θα είναι η απάντηση των ρωσικών δυνάμεων στην εισβολή στο Κουρσκ και άφησε να εννοηθεί ότι η αυτή θα είναι ιδιαίτερα σκληρή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο TASS: «Σας λέω ειλικρινά πως ο πρόεδρος έχει αποφασίσει. Είμαι ακράδαντα πεπεισμένος ότι όλοι θα τιμωρηθούν αυστηρά για αυτό που έχει συμβεί στην περιφέρεια του Κουρσκ».

Τα σχόλια του Αντόνοφ ήρθαν μερικές ώρες μετά από την διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πούτιν την Πέμπτη με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων των διοικητών των παραμεθόριων περιοχών.

Επιπλέον, ο Αντόνοφ, ο οποίος κατέχει τη θέση του από το 2017, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται τελικά να άρουν όλους τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία.

Ο ίδιος επέκρινε την αμερικανική κυβέρνηση για τη διπρόσωπη στάση της, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον είναι σαν κάποιον που απλώνει το ένα χέρι φιλίας, ενώ κρύβει ένα στιλέτο πίσω από το άλλο. Χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία σε βαθιά πλήγματα κατά της Ρωσίας ως «προκλητικές».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι – Στόχος η αποκατάσταση της ειρήνης

Ινδία: Βιβλικές καταστροφές με 23 νεκρούς και 65.000 εκτοπισμένους από πλημμύρες

Ρωσία: Εξέγερση σε φυλακή – Κρατούμενοι σκότωσαν φρουρό και συνέλαβαν ομήρους (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter