Ρωσία: Αντικαταστάθηκε ο… άφαντος «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σεργκέι Σουροβίκιν

Ρωσία: Αντικαταστάθηκε ο… άφαντος «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σεργκέι Σουροβίκιν

«Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ΄τα πολλά στα λίγα». Η φράση αυτή περιγράφει εξαιρετικά την πορεία και την καριέρα του μέχρι πρότινος αρχηγού των ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων, που είναι διεθνώς γνωστός ως «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σεργκέι Σουροβίκιν. Ο Σουροβίκιν, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, αντικαταστάθηκε από τον πτέραρχο Βίκτορ Αφζάλοφ, μόλις μερικούς μήνες πριν είχε το γενικό πρόσταγμα της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μετά όμως από μερικές αποτυχίες στο Νότο και συγκεκριμένα στην Χερσώνα, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι έμπλεξε και με… κακές παρέες (δηλαδή με τον ιδρυτή της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκοζίν, και τον διάσημο ως «χασάπη της Μαριούπολη» πρώην Στρατηγό Μιχάηλ Μιζνίτσεφ) έπεσε σε δυσμένεια και είναι άφαντος εδώ και περίπου δύο μήνες.

Η τελευταία φορά που ο Σουροβίκιν εμφανίστηκε δημόσια ήταν τις ημέρες που οι δυνάμεις της Wagner (στα τέλη Ιουνίου) προέλαυναν προς την Μόσχα. Ο Στρατηγός που είχε αντικατασταθεί στο μεταξύ από τον Βαλερί Γκεράσιμοφ (από τις αρχές του 2023), στο τιμόνι των επιχειρήσεων στην Ουκρανία (σ.σ. βασικού στόχου των λεκτικών και όχι μόνο επιθέσεων του Πριγκοζίν, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού), βγήκε εκείνες τις ημέρες της έντασης στην κάμερα (εμφανώς αναστατωμένος και εξουθενωμένος) και κάλεσε τους μισθοφόρους του… πρώην σεφ του Πούτιν να κατεβάσουν τα όπλα και να σταματήσουν την πορεία τους προς την Μόσχα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Σουροβίκιν, που πλέον έχει απαλλαγεί των καθηκόντων του βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα εναντίον του από τις ρωσικές Αρχές για την πιθανή συμμετοχή του στην οργάνωση της αποτυχημένης εξέγερσης εναντίον της ρωσικής ηγεσίας.

Από την τριάδα Πριγκοζίν- Σουροβίκιν- Μιζνίτσεφ, μόνο για τον Πριγκοζίν υπάρχουν έκτοτε πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκεται και εάν είναι καλά (σ.σ. πρόσφατα εμφανίστηκε σε βίντεο τραβηγμένο μάλλον στην Αφρική). Ο Μιζνίτσεφ που επίσης είχε… αποστρατευτεί, είχε επίσημα αναλάβει να διοικεί μονάδες της Wagner. Από τα τέλη Ιουνίου δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένα αναφορά σχετικά με το που βρίσκεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter