Ρόδος: Στο «κόκκινο» το νησί, εκατοντάδες μετανάστες στους δρόμους – Αστυνομικοί μεταβαίνουν μετά τις εικόνες ντροπής (Video)

Αστυνομία παίρνει παραπάνω μέτρα ασφαλείας μετά τους εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες στο νησί της Ρόδου. Παράλληλα, οι αρχές της Ρόδου απευθύνουν έκκληση στα γειτονικά νησιά που διαθέτουν δομές φιλοξενίας να απορροφήσουν τους αιτούντες άσυλο, με τις γειτονικές δημοτικές αρχές ωστόσο να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Οι ανοιχτοί χώροι στο κέντρο της Ρόδου εξακολουθούν να φιλοξενούν πολλούς ανθρώπους. Οι αποκαρδιωτικές εικόνες με εκατοντάδες μετανάστες να κοιμούνται όπου βρουν, σε πάρκα και πλατείες του νησιού, σοκάρουν. Σκηνές, ρούχα απλωμένα, στρώματα και άνθρωποι που κοιμούνται στο έδαφος συνθέτουν την εικόνα ενός ανεπίσημου «υπαίθριου καταυλισμού».

200 ταυτοποιημένοι μετανάστες αναχώρησαν χθες από τη Ρόδο με προορισμό το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο όπως αναφέρει η Ροδιακή.

Η διαδικασία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μετανάστες από το νησί της Ρόδου κατευθύνονται στη Σάμο, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής αποσυμφόρησης των περιοχών υποδοχής.

Από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και χθες, συνολικά 424 άτομα μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες δομές. Τη Δευτέρα, 124 μετανάστες οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της Κω, ενώ την Τρίτη άλλοι 100 μεταφέρθηκαν στη δομή των Διαβατών.

Στο μεταξύ, παραμένει ανενεργός ο χώρος στην περιοχή Ακαντιά, ο οποίος είχε διαμορφωθεί από το Δήμο Ρόδου για τη φιλοξενία έως 100 ταυτοποιημένων μεταναστών, καθώς δεν έχει οριστεί ακόμα ποιο υπουργείο θα αναλάβει τη διαχείριση της δομής. Παρά τις συνεχείς μεταγωγές και την επιτάχυνση των διαδικασιών, οι συνεχείς ροές μεταναστών καθιστούν δύσκολη την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης.

Η κατάσταση επηρεάζει και τους αστυνομικούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Ενδεικτικά, μόνο για τη μεταφορά μεταναστών από τη Ρόδο στην ενδοχώρα χρειάζονται έως και 20 ημέρες, λόγω των συνεχόμενων αναγκών και του αυξημένου φόρτου εργασίας.

 

Διαβάστε επίσης

Ιράν: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε το Ισραήλ – Στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Videos)

Βάζουν κουκούλα στη διαφθορά – Πώς μεθόδευσαν την αποκάλυψη προστατευόμενων μαρτύρων – Την Κυριακή στο Documento

Δημοσκόπηση καταγράφει ρήγμα με… δύο κόμματα μέσα στη ΝΔ – Καραμανλής και Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Δημοσκόπηση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Φαβορί ο Πολάκης αν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Ετικέτες