Ρόδος: Νέα εστία πυρκαγιάς – Εξετάζεται αν πρόκειται για εμπρησμό

Ρόδος: Νέα εστία πυρκαγιάς – Εξετάζεται αν πρόκειται για εμπρησμό

Νέα εστία φωτιάς εντόπισαν οι πυροσβεστικές αρχές λίγο μετά τις 7.30 μ.μ., σε σημείο μετά την δασική περιοχή Κυμισάλα – γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και τις εθελοντικές ομάδες που βρίσκονται στην περιοχή.

Η νέα εστία που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, εκδηλώθηκε πίσω από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε το μεσημέρι η πυρκαγιά, αλλά έχει προκαλέσει συναγερμό στις πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις του νησιού, που διερευνούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό, με δεδομένο μάλιστα, ότι το δάσος της Κυμισάλας είναι από τα πιο σημαντικά και πιο παλιά στον χώρο της Μεσογείου.

Ο φόβος όλων είναι οι καιρικές συνθήκες και η ένταση των ανέμων που θα επικρατήσουν απόψε το βράδυ, για αυτό και στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές ομάδες και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος στη Ρόδο. Η φωτιά που αντιμετωπίστηκε κυρίως με ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βρίσκεται ανάμεσα σε δύσβατα σημεία δασικών περιοχών των Σιαννών και της Μονολίθου.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: «Μαϊμού» έλεγχος καταλληλότητας στο λούνα παρκ του θανάτου τη μέρα του δυστυχήματος (Video)

Οσμή σκανδάλου στην εξαφάνιση του 28χρονου: Η δικηγόρος της οικογένειας «δείχνει» παρέμβαση υπουργού της ΝΔ στην ΕΛ.ΑΣ

Ενωση Γονέων Πεντέλης: «Λίγο φιλότιμο, λίγο δούλεμα, λίγο ανικανότητα και πολύ θράσος»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter