Ρόδος: Ενώ κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι… όλα πήγαν τέλεια (Video)

«Είναι δυνατόν στο ένα πεδίο να λειτουργήσεις τέλεια και στο άλλο να μη λειτουργείς τέλεια;», διερωτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και των δημοσιογράφων του -φιλικού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη- τηλεοπτικού σταθμού, ΣΚΑΪ.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας θέλησε να πείσει ότι όλα λειτούργησαν καλώς, ενώ η Ρόδος καίγεται επί 8 συνεχόμενες ημέρες με περισσότερα από 100.000 στρέμματα γης να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, καθώς το νησί εξακολουθεί να δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές και τους πολίτες να απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό.

«Είναι δυνατόν στο ένα πεδίο να λειτουργείς τέλεια (σ.σ εννοώντας τις εκκενώσεις) και στο άλλο (σ.σ την αντιμετώπιση της φωτιάς) να μη λειτουργείς τέλεια; Αν έρθετε να δείτε στο πεδίο, θα δείτε ότι στα χωριά περιφερειακά κάποιες ζημιές ελάχιστες σε σπίτια, στα Μάσσαρη σχεδόν καμία, στη Μαλώνα σχεδόν καμία, στο Ασκληπιείο ένα, δύο, τρία, περιφερειακά όμως του χωριού», ισχυρίστηκε ο Γιάννης Παππάς.

Ο Ροδίτης υφυπουργός προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση καλύπτοντας το επιτελικό μπάχαλο, επιχειρώντας μάλιστα να βγάλει και… υπερβολικούς τους συντοπίτες τους οι οποίοι για παραπάνω από μία εβδομάδα προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται μαζί με τις λιγοστές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ο υφυπ. Ναυτιλίας, Γ. Παππάς, για το αν ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε με επιτυχία στη Ρόδο