Ροδόπη: Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα στον δήμο Ιάσμου (Videos)

Ροδόπη: Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα στον δήμο Ιάσμου (Videos)

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή σε περιοχές του δήμου Ιάσμου, στη Ροδόπη, όπου δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ καταγράφηκαν και κατολισθήσεις.

Μάλιστα, τα φαινόμενα ήταν τόσο έντονα, που η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο δύο άτομα από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έριξε πάνω από 90 χιλιοστά βροχής και λόγω της πυρκαγιάς πέρσι στο Παπίκιο Όρος έχει μειωθεί η φέρουσα ικανότητα των ρεμάτων.

Ως αποτέλεσμα, το επαρχιακό οδικό δίκτυο πλημμύρισε με νερά και φερτά υλικά, στο ύψος του Πολύανθου, του Ιάσμου και του Κοπτερού. Για τον λόγο αυτό, λεωφορείο εγκλωβίστηκε στον Πολύανθο στη μέση του δρόμου και κατάφερε να φύγει μόνο όταν η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από αυλές. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Ιάσμου.

Επίσης, από τις 5 το απόγευμα έκλεισαν τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης.

Τέλος, αρκετοί είναι οι κάτοικοι της περιοχής που αναφέρουν ότι δεν εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να ενημερωθούν για τη σφοδρή καταιγίδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter