Ροδόπη: Δύσκολη νύχτα με τη μεγάλη φωτιά να μαίνεται σε ορεινό όγκο

Ροδόπη: Δύσκολη νύχτα με τη μεγάλη φωτιά να μαίνεται σε ορεινό όγκο

Δύσκολη νύχτα προβλέπεται στη Ροδόπη καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στον ορεινό όγκο, κοντά στη Νέα Σάντα. Ήδη έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στον δασικό όγκο. Δεν κινδυνεύει μέχρι στιγμής κατοικημένη περιοχή.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, αλλά το γεγονός ότι έχει ξεσπάσει σε περιοχή που είναι δύσβατη, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, καθιστούν το έργο της κατάσβεσης δύσκολο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 112 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 28 οχήματα, έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Νέα Σάντα Ροδόπης και έχουν κινητοποιηθεί 36 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 7ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., δέκα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Επίσης, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί Αττικής, όπως και στην περιοχή Σταυράκι Ιωαννίνων όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης

ΕΥΠειθώς αναφέρουν – Την Κυριακή στο Documento

Telegraph: Η Μοσάντ στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία του Χανίγια

Καρυδότσουφλο η οικονομία – Καμπανάκι από Κομισιόν για το υψηλό εξωτερικό έλλειμμα και τις φτωχές επενδύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης ας ασχοληθεί με το χάος στο ΕΣΥ και το περίπου μισό δισ. που χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες

Τέμπη: Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων για την αποφυλάκιση του σταθμάρχη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter