Reuters: Σχέδια G7 για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο πριν τις 5 Δεκεμβρίου

Reuters: Σχέδια G7 για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο πριν τις 5 Δεκεμβρίου

Η ομάδα των επτά πλουσιότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) στοχεύει να προβεί σε δημιουργία μηχανισμού περιορισμού των τιμών στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου έως τις 5 Δεκεμβρίου του 2022, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο του G7.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ότι τότε εκπνέει η προθεσμία που έχουν δώσει οι ΗΠΑ, όσον αφορά τις συναλλαγές που συνδέονται με την αγορά ρωσικής ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι η εξαίρεση στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξέπνεε την 24η Ιουνίου, ωστόσο παρατάθηκε ως την 5η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος στις χώρες της Ευρώπης να μειώσουν τις εισαγωγές τους.

«Ο στόχος εδώ είναι να ευθυγραμμιστούμε με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Ε.Ε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο μηχανισμός ανώτατων τιμών θα τεθεί σε ισχύ ταυτοχρόνως», δήλωσε ο αξιωματούχος του G7 στο Reuters, υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να προμηθεύει με πετρέλαιο τις χώρες που θα αποφασίσουν να βάλουν πλαφόν στην τιμή του. Μάλιστα, η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, προειδοποίησε ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να οδηγήσει επίσης στην αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Ρωσίας: Δεν θα προμηθεύουμε πετρέλαιο τις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter