Reuters: Η ανεξέλεγκτη ρητορική του Τραμπ θα του στοιχίσει τις αμερικανικές εκλογές; – Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Reuters: Η ανεξέλεγκτη ρητορική του Τραμπ θα του στοιχίσει τις αμερικανικές εκλογές; – Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Στην αντίστροφη μέτρηση για τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κάνει εκστρατεία με τρόπο που ορισμένοι πολιτικοί σχολιαστές λένε ότι θα μπορούσε να χάσει πολύτιμες ψήφους έναντι της Δημοκρατικού αντιπάλου του, Χάρις, σε μια από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις για τον Λευκό Οίκο στην ιστορία, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Με την τρίτη κατά σειρά προεκλογική εκστρατεία του στις ΗΠΑ να πλησιάζει στο τέλος της, ο Ντόναλντ Τραμπ θαύμασε το γεγονός ότι ο πύραυλος του δισεκατομμυριούχου Elon Musk επέστρεψε στη Γη ολόκληρος, παραπονέθηκε ότι η Δημοκρατική αντίπαλος Καμάλα Χάρις δεν εργάζεται τόσο σκληρά όσο εκείνος, εξήρε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ως «άγριο» και αποκάλεσε τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «πραγματικό κόπανο».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα είναι τόσο αμφίρροπη που το αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξαρτηθεί από μερικές χιλιάδες ψήφους σε αρκετές ανταγωνιστικές πολιτείες.

Η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις κλείνει την καμπάνια της αποκαλώντας τον Τραμπ «ασταθή» και «ανισόρροπο». Αγκαλιάζει όλο και περισσότερο αυτούς τους όρους και επισημαίνει τις ασυναρτησίες του Τραμπ ως απόδειξη ότι δεν είναι κατάλληλος για την προεδρία.

Ο Τραμπ υπερασπίζεται τη σκόρπια προσέγγισή του λέγοντας ότι κάνει κάτι που αποκαλεί «η ύφανση» -στην οποία ισχυρίζεται ότι επιστρέφει πάντα στο αρχικό του σημείο- και οι υποστηρικτές του λένε ότι το μη σεναριακό του στυλ είναι μέρος της γοητείας του.

Οι μετοχές της Robinood σημείωσαν υψηλό 52 εβδομάδων τη Δευτέρα, αφού η πλατφόρμα συναλλαγών ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να στοιχηματίζουν για την πιθανή έκβαση της

«Η πατενταρισμένη πλέξη του είναι μια λαμπρή μέθοδος για να μεταφέρει σημαντικές ιστορίες και να εξηγήσει πολιτικές που θα βοηθήσουν τους καθημερινούς Αμερικανούς να γυρίσουν σελίδα από τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτυχίας της Καμάλα Χάρις», δήλωσε ο Στίβεν Τσανγκ, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Οι συγκεντρώσεις του Τραμπ είχαν πάντα το μερίδιό τους σε αντιπερισπασμούς και περίεργες παρεκκλίσεις. Αλλά με τον χρόνο να κυλάει, ο πρώην πρόεδρος φαίνεται ικανοποιημένος να καίει πολύτιμα λεπτά λέγοντας ιστορίες για τις μέρες του στον Λευκό Οίκο, συλλογιζόμενος το μέγεθος του πέους ενός νεκρού αθλητή, πηγαίνοντας όπου τον πάει το μυαλό του.

«Έδωσαν στον Ομπάμα το βραβείο Νόμπελ», δήλωσε την Πέμπτη στο Λας Βέγκας. «Δεν ήξερε καν γιατί στο διάολο το πήρε. Ακόμα δεν το ξέρει. Εκλέχτηκε και ανακοίνωσαν ότι θα πάρει το Νόμπελ. Εγώ εξελέγην σε πολύ μεγαλύτερες, καλύτερες και πιο τρελές εκλογές, αλλά του έδωσαν το Νόμπελ».

Αν και καμία συγκέντρωση δεν είναι ποτέ ακριβώς ίδια, ένα σταθερό θέμα είναι ο ψευδής ισχυρισμός του Τραμπ ότι μέσα σε τέσσερα σύντομα χρόνια οι Δημοκρατικοί μετέτρεψαν το έθνος σε δυστοπικό κράτος.

Καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους ως τον «εσωτερικό εχθρό» και διανθίζει τα σχόλιά του με γραφικές περιγραφές δολοφονιών και βιασμών νεαρών γυναικών, ψευδείς ιστορίες για βίαιες συμμορίες που καταλαμβάνουν μικρές πόλεις και διαψευσμένους ισχυρισμούς για μετανάστες που τρώνε κλεμμένα κατοικίδια.

«Είμαστε σαν σκουπιδοτενεκές για τον κόσμο», κατήγγειλε στην Αριζόνα.

Οι συνεργάτες του Τραμπ λένε ότι ο ίδιος ορίζει τον ρυθμό και μιλάει όσο θέλει. Δεν προσπαθούν να τον περιορίσουν – και τον έχουν βάλει σε φόρουμ όπως τα podcasts, όπου οι αυναρτησίες του του μπορούν να βρουν ένα σπίτι και δεν θα υποβληθεί σε σωρεία ερωτήσεων.

Κατά τη διάρκεια μιας μακροσκελούς συνέντευξης με τον podcaster Τζο Ρόγκαν την Παρασκευή, ο Τραμπ είπε ότι μπορεί να υπάρχει ζωή στον Άρη, παρόλο που, όπως σημείωσε ο Ρογκαν, οι ανιχνευτές δεν έχουν βρει αποδείξεις.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ανεμόμυλοι έχουν αρνητική επίδραση στις φάλαινες. Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας λέει ότι δεν υπάρχουν γνωστές συνδέσεις μεταξύ των θανάτων μεγάλων φαλαινών και των συνεχιζόμενων υπεράκτιων αιολικών δραστηριοτήτων.
«Θέλω να γίνω ψυχίατρος φαλαινών», δήλωσε ο Τραμπ.

Συχνές προεκλογικές εκδηλώσεις

Ο Τραμπ έχει υιοθετήσει ένα πιο φρενήρες πρόγραμμα προεκλογικής εκστρατείας με τον χρόνο να γίνεται όλο και πιο λίγος. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε εκδηλώσεις σε έξι από τις επτά πολιτείες που πιθανόν να κρίνουν τις εκλογές.

Η συζήτηση για την ασφάλεια των συνόρων και την εγκληματικότητα κυριάρχησε, αλλά ο Τραμπ έβρισκε πάντα χρόνο για επιεικείς ανθολογίες.

Την Τετάρτη στο Ντουλούθ της Τζόρτζια, προχώρησε σε ένα εκτεταμένο ριφιφί για το πώς απέτρεψε έναν εμπορικό πόλεμο με τη Γαλλία για τη σαμπάνια. Μίλησε τόσο πολύ που πολλοί στην αρένα άρχισαν να αποχωρούν.

Ο Τραμπ τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πρωτοσέλιδο με τρόπους που δεν έχουν καμία σχέση με το πώς θα διοικούσε τη χώρα.

Μετέτρεψε μια συγκέντρωση σε αυτοσχέδιο γλέντι χορού, χορεύοντας επί σκηνής τα αγαπημένα του τραγούδια για σχεδόν 40 λεπτά. Μοιράστηκε μια ιστορία από τα αποδυτήρια για το υποτιθέμενο μέγεθος του πέους του γκολφέρ Άρνολντ Πάλμερ.

Ο Τζον Τζιρ, ειδικός σε θέματα κοινής γνώμης στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, δήλωσε ότι το road show του Τραμπ απευθύνεται σε ένα κοινό: τη βάση του.

«Ο Τραμπ πιστεύει ότι αυτά που λέει, ακόμη και αν είναι ασυνάρτητα, απευθύνονται στη βάση του», δήλωσε ο Geer. «Αν ήθελε να διευρύνει τον συνασπισμό του, δεν θα επιδιδόταν σε τυχαία ρητορική».

Η εκδήλωση ενώπιον πλήθους περίπου 7.500 ατόμων στο Γκρίνσμπορο την περασμένη εβδομάδα απεικόνισε με τον καλύτερο τρόπο το πώς ο Τραμπ προσεγγίζει τις τελευταίες ημέρες της εκστρατείας του.

Αφού μίλησε για τα σύνορα και την αποκατάσταση της αμερικανικής παραγωγής, ο Τραμπ χτύπησε τη Χάρις επειδή δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία εκείνη την ημέρα και την αποκάλεσε αδύναμη. Επαίνεσε ξένους ισχυρούς άνδρες, όπως ο Σι και ο Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας, και χλεύασε διασημότητες που είχαν παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις της Χάρις: «Αυτοί δεν είναι αστέρες για μένα».

Στη συνέχεια ο Τραμπ ξεκίνησε μια μεγάλη ιστορία για το πώς μιλούσε στο τηλέφωνο νωρίτερα αυτό το μήνα με έναν «πολύ σημαντικό τύπο», αλλά αποσπάστηκε βλέποντας τηλεοπτικά πλάνα από την επιστροφή ενός πυραύλου τηs Space-X.

«Βλέπω αυτόν τον τεράστιο σωλήνα 20 ορόφων να πέφτει κάτω, ξέρετε, φωτιές να ξεχύνεται, και ήταν λευκός, αλλά η θερμότητα είναι χιλιάδες βαθμοί που κατεβαίνει. Λένε χιλιάδες και χιλιάδες, οπότε είχε χτυπηθεί σε αυτό το ταξίδι προς τα κάτω. Και βλέπω αυτόν τον τεράστιο σωλήνα να κατεβαίνει και οι φωτιές να καίνε και να … εκρήγνυται παντού», είπε ο Τραμπ, κάνοντας κινήσεις με τα χέρια του. «Είπα ‘Ω, αυτό είναι τρομερό. Θα συντριβεί. Τι στο διάολο είναι αυτό;’ Δεν ήμουν σίγουρος … ίσως ήταν μια ταινία».

Αυτό οδήγησε σε μια παρένθεση όπου συνέκρινε το σχέδιό του να απαλλάξει τους τόκους των δανείων αυτοκινήτων με την εφεύρεση του συνδετήρα.

«Είναι πολύ απλό», είπε ο Τραμπ. «Κάποιος το σκέφτηκε πριν από 129 χρόνια ή κάτι τέτοιο. Σκέφτηκαν τον συνδετήρα. Στη συνέχεια, άλλοι άνθρωποι το κοίταξαν και είπαν, … «Γιατί δεν σκέφτηκα εγώ αυτή την ιδέα;”»

Σε εκείνο το σημείο, ο Τραμπ παρατήρησε πόσο πολύ είχε ξεφύγει από το σενάριο. «Δεν έχω κοιτάξει τον τηλεδιορθωτή για 15 λεπτά», καυχήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Άγριος ξυλοδαρμός του Μαρουάν Μπαργκούτι -πρώην στελέχους της Φατάχ- μέσα στο κελί του

Μέση Ανατολή: Πιέσεις και από Ε.Ε. για κατάπαυση του πυρός – Ζητούν «ουδέτερη ζώνη» 120 χιλιομέτρων

Επίσημη διαμαρτυρία του Ιράκ στον ΟΗΕ – «Κατάφωρη παραβίαση του εναέριου χώρου από το Ισραήλ»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter