Reuters: Απειλητικά email από τους Χούθι σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες – «Ετοιμαστείτε να δεχθείτε επίθεση»

Απειλητικά email προς ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες εστάλησαν τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Μία ανοιξιάτικη νύχτα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας παρατήρησε ένα ασυνήθιστο email στα εισερχόμενα. Το μήνυμα εστάλη και στην επαγγελματική διεύθυνση του στελέχους και προειδοποιούσε πως ένα από τα πλοία της εταιρείας, το οποίο έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, κινδύνευε να δεχθεί επίθεση από τους Χούθι», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Το ελληνόκτητο πλοίο είχε παραβιάσει την απαγόρευση διέλευσης που είχε επιβληθεί από τους Χούθι και ελλιμενίστηκε σε ισραηλινό λιμάνι. Το email ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “θα γινόταν άμεσος στόχος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης σε οποιαδήποτε περιοχή κριθεί κατάλληλο». Το email ήταν γραμμένο στα αγγλικά.

Το email που εστάλη στα τέλη Μαΐου, προειδοποιούσε επίσης για «κυρώσεις σε ολόκληρο τον στόλο, εάν το πλοίο συνέχιζε την παραβίαση των κριτηρίων απαγόρευσης και συνέχιζε τον ελλιμενισμό σε ισραηλινά λιμάνι»

Σύμφωνα με το Reuters, το εν λόγω προειδοποιητικό μήνυμα ήταν το πρώτο μίας σειράς περισσότερων από δώδεκα email που εστάλησαν σε τουλάχιστον έξι ναυτιλιακές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης

Ευρωβαρόμετρο: Άλυτος γρίφος η ακρίβεια για τους Έλληνες – Απαισιοδοξία για το μέλλον

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης