Ρέθυμνο: Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά – Κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη – Ενισχύσεις πυροσβεστών από Αθήνα (Videos)

Ρέθυμνο: Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά – Κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη – Ενισχύσεις πυροσβεστών από Αθήνα (Videos)
Φωτογραφία αρχείου

Ανεξέλεγκτη παραμένει αυτή την ώρα η φωτιά σε Αμάρι και Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να δίνουν μάχη με το χρόνο, τη νύχτα και τις φλόγες.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν πριν από λίγη ώρα από 35 δασοκομάντος οι οποίοι φτάσανε αεροπορικώς από Αθήνα και ενώθηκαν με τις δυνάμεις πυρόσβεσης στο Ρέθυμνο. Τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή του δήμου Αμαρίου, στον Άγιο Ιωάννη Αμαρίου και η συγκεκριμένη φωτιά κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης Μιχάλης Σαρρής.

Από την απέναντι πλευρά, τα μέτωπα αφορούν στο ‘Ανω Μέρος Αμαρίου, Χορδάκι Αμαρίου και Ορνέ Αγίου Βασιλείου. Σημαντική εξέλιξη για τα μέτωπα της φωτιάς είναι το γεγονός ότι το χωριό και οικισμός της Αγίας Παρασκευής, αυτή την ώρα έχει σωθεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σαρρής, ενώ ενημέρωσε παράλληλα πως, έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες πριν εισβάλουν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής.

Η φωτιά ξεκίνησε από το Χορδάκι του Δήμου Αμαρίου, γρήγορα πήρε διαστάσεις και πέρασε στο Άνω Μέρος του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Μετά διασπάστηκε σε τρία μέτωπα, Άνω Μέρος, Άγιο Ιωάννη και Νίθαυρη.

Το 112 έχει ηχήσει πολλές φορές στην περιοχή.

Στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, δόθηκε εντολή εκκένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ 15 υπερήλικες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησάκι Άγιος Στυλιανός και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την Αστυνομία.

Το 112 ειδοποίησε τους κάτοικους του χωριού Αποδούλου καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Η φωτιά αρχικά που είχε καλύτερη πρόβλεψη νωρίτερα, έχει επεκταθεί λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των ισχυρών ανέμων.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, με πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Λεωφορεία έχουν συγκεντρωθεί στην Αγία Γαλήνη σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθούν κάτοικοι και τουρίστες.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Διαβάστε επίσης:

Δικαίωση Documento: Σε δίκη 17 στελέχη της ΕΛΑΣ για την προστασία στον Μένιο Φουρθιώτη – Και ο Καραμαλάκης ανάμεσά τους

Τραγική κατάσταση στο ΚΥ Τήνου: Δεν διαθέτει ούτε παθολόγο – Έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Τραγωδία στην Αμαλιάδα: 38χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή αγκαλιά με το 5 ημερών βρέφος της

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter