Ρεσιτάλ υποκρισίας Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά από τις Βρυξέλλες, όπου και βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής. Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός σε μια γραμμή κινδυνολογίας, συνέδεσε την αναβάθμιση της οικονομίας με την δική του επανεκλογή, ενώ έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την τραγωδία των Τεμπών με το gov.gr και τον ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αλλάξουμε το βαθύ κράτος το οποίο έρχεται από ένα παρελθόν το οποίο θέλουμε να αφήσουμε όλοι πίσω μας, και έχουμε δώσει και πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα δείγματα γραφής. Δύο παραδείγματα να δώσω μόνο. Το gov.gr., δεν είναι τίποτα άλλο από μία πολύ επιτυχημένη προσπάθεια να περιορίσουμε την γραφειοκρατία αλλά και – τολμώ να πω τη μικρή διαφθορά – που ήταν συνυφασμένη όσον αφορά τις σχέσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων με το κράτος, είναι μια μεγάλη επιτυχία, μια μεγάλη κατάκτηση για την χώρα, η οποία δεν πρέπει να ισοπεδωθεί.

Δεύτερο παράδειγμα. Και θα είχα πολλά να σας δώσω. Απλά δεν προσφέρεται αυτή τη στιγμή η συνέντευξη στα όρθια για να μιλήσω περισσότερο γι’ αυτό. Η περίπτωση του ΕΦΚΑ. Ο ΕΦΚΑ ήταν βαθύ κράτος που ερχόταν από το παρελθόν και γι’ αυτό και χρειαζόταν δύο και τρία χρόνια για να εκδώσει συντάξεις. Σήμερα οι συντάξεις εκδίδονται σε δύο μήνες, διότι κάναμε δραστικές παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, στις διαδικασίες του ΕΦΚΑ δώσαμε μπόνους παραγωγικότητας, κάναμε αξιολόγηση».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κόμμα είναι το μόνο κόμμα το οποίο έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι και μπορεί και θέλει να αλλάξει το κράτος. Και έχω πει επίσης, ότι αυτές οι μάχες μερικές φορές, θα μας βγάζουν νικητές και άλλες φορές θα χάνουμε μάχες. Όπως η τραγωδία των Τεμπών, μας υπενθύμισε σε όλους ότι υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει. Αν μη τι άλλο όμως αυτό γαλβανίζει περισσότερο τη θέλησή μας να σαρώσουμε όλα τα εμπόδια και να βρεθούμε απέναντι σε όλους που θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα δέσμια ενός παρελθόντος που δεν της αξίζει».

Και ενώ οι ευθύνες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βαραίνουν τον ίδιο και την κυβέρνηση του, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του σιδηροδρόμου σε συνεννόηση με τους Ιταλούς, κάνοντας γνωστό πως η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι αποδέχτηκε πρόσκλησή του να έρθει στην Αθήνα πριν απ’ τις εκλογές.

Σε ερώτηση για το πόσο κοντά βρισκόμαστε στο στόχο της επενδυτικής βαθμίδας υποστήριξε ότι «Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε εντός 2023 το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας εφόσον ο λαός μας εμπιστευθεί και προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση» και σημείωσε ότι με την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα θα αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού.

Σε ερώτηση για το πόσο σταθερό είναι το ευρωπαϊκό και κατ’ επέκταση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταιγίδα, τόνισε πως η ΕΚΤ έχει κάνει σοβαρή δουλειά για να εξασφαλίσει την σταθερότητα στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού που ψήφισε η κυβέρνηση του την Τρίτη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης. «Ήταν και θα παραμείνει δημόσιο», σημειώνοντας πως την ιδιωτικοποίηση του νερού την απορρίπτει. «Ρωτήστε αυτούς που αναπαραγάγουν αυτά τα fake news», πρόσθεσε.