Ρεκόρ πανευρωπαϊκού αλματος στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Ρεκόρ πανευρωπαϊκού αλματος στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Μετά το «θαύμα» μιας σημαντικής αποκλιμάκωσης της τιμής ενέργειας  στην ελληνική χονδρική, που έπεσε προσωρινά κάτω από τα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από την αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από υδροηλεκτρικά και ΑΠΕ λόγω της κακοκαιρίας, το οποίο όμως κράτησε  ελάχιστες μέρες, εκτοξεύθηκε ξανά την Πέμπτη η τιμή της μεγαβατώρας, με αύξηση 67% (!), μέσα σε δυο μέρες.

Η τιμή της μεγαβατώρας ανέβηκε στα 328,46 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη λειτουργίας του χρηματιστηρίου ενέργειας. Η τιμή αυτή δεν είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, όμως το άλμα 67% μέσα σε δυο μέρες αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι σε πολύ υψηλές τιμές παραμένει και το φυσικό αέριο, το οποίο κινείται πάνω από τα 120 ευρώ η μεγαβατώρα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους, που θα ανακοινώσει ο ίδιος το Σάββατο, κατά την τελευταία ημέρα της συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter