Ραντεβουδάκι σε αχούρι

Ραντεβουδάκι σε αχούρι

Η εθνική μπάσκετ φόρεσε το καλό της κοστούμι για να βγει στον πηγαιμό προς το Παρίσι –ή μάλλον προς τη Λιλ, όπου θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του ολυμπιακού τουρνουά– αλλά το αφιλόξενο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το όνειρό της μοιάζει περισσότερο με απομεινάρι από το χρυσό ’87.

Στις τουαλέτες ντρέπεσαι να μπεις, ενώ οι κερκίδες έχουν μαζέψει μπίχλα από την εποχή του Γκάλη και του Αργύρη Καμπούρη. Στους γύρω χώρους δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα αναψυχής· ένα τοπίο έρημο δίπλα στη θάλασσα. Η πρόσβαση στο γήπεδο με αυτοκίνητο παραμένει προβληματική και τα μποτιλιαρίσματα είναι απερίγραπτα, ενώ στα πάρκινγκ γίνεται τουρλουμπούκι. Πολλοί από τους 10.000 φιλάθλους που κατηφόρισαν στο Φάληρο για τους αγώνες μπήκαν στο γήπεδο αρκετή ώρα μετά το τζάμπολ.

Ωραίοι οι κρυφοί φωτισμοί για ραντεβουδάκι, αλλά όταν ανάβουν οι προβολείς το ΣΕΦ φαίνεται αχούρι, ακατάλληλο να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση οποιουδήποτε αθλήματος.

Δυστυχώς για την ομοσπονδία μπάσκετ, η συμφωνία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την πολιτεία για το ΟΑΚΑ κλείδωσε τις πόρτες της ολυμπιακής αρένας για τις εθνικές ομάδες «καθώς γίνονται έργα ανάπλασης». Στο παλαιικό ΣΕΦ, χτισμένο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του 1985, θα διεξαχθεί όχι μόνο το Προολυμπιακό Τουρνουά Ανδρών του 2024, αλλά και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2025.

Ο Ολυμπιακός, που σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί μελλοντικά το ΣΕΦ όπως εκμεταλλεύεται ήδη ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ, θα μπορούσε να μετακομίσει μόνιμα στο πάλαι ποτέ κλειστό του Ελληνικού, αλλά πέταξε την μπάλα στη θάλασσα. Για τον ξένο που προσγειώθηκε σήμερα στον πλανήτη Ελλάδα υπενθυμίζουμε ότι αυτά συμβαίνουν στη χώρα που προ εικοσαετίας κατασκεύασε καμιά δεκαριά κλειστά γήπεδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατόπιν τα μετέτρεψε σε σουπερμάρκετ, συναυλιακούς χώρους, λευκούς ελέφαντες, συντρίμμια, κουφάρια, ρημάδια.

Ετσι όπως πάμε, το Ευρωμπάσκετ του 2044 θα μοιραστεί κι αυτό μεταξύ ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter