Ραντεβού τον Σεπτέμβριο

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο

Ας φτωχύνουν όλοι αρκεί να επιβιώσουμε εμείς, είναι η λογική με την οποία πορεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ανεξέλεγκτης ακρίβειας.

Στο μεταξύ το έλλειμμα του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας κινείται πλέον με ρυθμό πάνω από 1,2 δισ. ευρώ ανά μήνα όταν ολόκληρο το 2021 είχε φτάσει τα 5,8 δισ. ευρώ. Με τις απαράδεκτες πρακτικές της στο θέμα του λιγνίτη, είναι δεδομένο ότι αν είχε θέσει σε λειτουργία τα λιγνιτικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος δεν θα υπήρχε αυτή η διαρροή χρήματος ενώ οι καταναλωτές θα πλήρωναν το ηλεκτρικό ρεύμα πολύ πιο φθηνά.

Αλλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρέα του αυτά είναι ψηλά γράμματα. Το σχέδιό τους είναι να περάσει το καλοκαίρι ελπίζοντας στον τουρισμό και να μαζέψουν όσο περισσότερα χρήματα μπορέσουν στα κρατικά ταμεία όπου σε συνάρτηση με τα εκατομμύρια του Ταμείου ανάπτυξης και το ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας να στηρίξουν με φιλοδωρήματα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Μέχρι τότε βέβαια ο πληθωρισμός θα έχει κτυπήσει βίαια τους προϋπολογισμούς της πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία ετοιμάζονται να περάσουν ένα δραματικό καλοκαίρι, καθώς ελάχιστα έχουν πλέον τη δυνατότητα έστω και για λίξες ημέρες διακοπών.

Αλλά το μόνο που ενδιαφέρει τους επιτελείς του Μαξίμου είναι η επιβίωσή τους στις επόμενες εκλογές ανεξάρτητα της καταστροφής που προκαλεί η πολιτική τους στην οικονομία.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η άμεση αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter