Ράνια Σβίγγου: «Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, που ο μισθός τελειώνει από τις 20 του μήνα»

Ράνια Σβίγγου: «Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, που ο μισθός τελειώνει από τις 20 του μήνα»

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, που ο μισθός τελειώνει από τις 20 του μήνα, στη χώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ένα νοικοκυριό χρειάζεται σχεδόν 350 ευρώ περισσότερα κάθε μήνα για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες, και η κυβέρνηση σχεδιάζει επιβολή φορολογίας ακόμα και στα φιλοδωρήματα των εργαζόμενων στην εστίαση», είπε στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγγου.

Όπως ανέφερε: «Δεν είναι μόνο αναγκαίο, είναι και επείγον να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον κόσμο. Με ομοψυχία και σοβαρότητα, με πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του Καταστατικού και των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων μας.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την εκλογή προέδρου ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός, από τις ΝΕ και τις ΟΜ μέχρι το Οργανωτικό και το Γραφείο Τύπου , θα εργαστεί ισότιμα για να βοηθήσει και να συνδράμει όλους τους υποψηφίους. Με απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές λειτουργίες και με απόλυτη αμεροληψία, όπως άλλωστε έγινε και στις προηγούμενες εκλογές. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, κι ας μην δυναμιτίζουμε το κλίμα.

Το συνέδριό μας, και οι εκλογές για πρόεδρο και κεντρική επιτροπή πρέπει να γίνουν η αφετηρία για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να πάμε μπροστά όλες κι όλοι μαζί. Γιατί δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνουν οι διαδικασίες μας αρένα τοξικότητας. Πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Αυτό επιτάσσει η ιστορία μας, οι ιδέες μας, η κουλτούρα μας.

Από τους υποψήφιους για την προεδρία, οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν και πρέπει να ακούσουν προτάσεις, θέσεις, σχέδια για το σήμερα και το αύριο. Όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της κοινωνίας. Θέλουν έναν πολιτικό διάλογο, με αρχές και αξίες. Αποζητούν μια παράθεση πολιτικών προγραμμάτων που θα αφορούν την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος. Θέλουν να ακούσουν απαντήσεις στα προβλήματά τους, μια προοδευτική διέξοδο από το σκοτεινό αδιέξοδο που μας οδηγεί η διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρέπει να διαψεύσουμε τη ΝΔ, κι όλο το σύστημα που την υποστηρίζει. Με τις πράξεις μας, με τους αγώνες μας, μέσα κι έξω από τη βουλή. Να διαψεύσουμε όσους κι όσες θέλουν να κλείσει η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ, η προοπτική της κυβερνώσας Αριστεράς, να τελειώσουν με το κόμμα που τους χαλάει, εδώ και χρόνια, τα σχέδιά τους, να ηττηθούν οι αριστερές ιδέες.

Έχουμε θέσεις, έχουμε προτάσεις και λύσεις. Έχουμε ισχυρή παρέμβαση στη βουλή, καταθέτουμε προτάσεις νόμου, κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν πρέπει όλα αυτά να χάνονται μέσα στον σαματά των εσωκομματικών αντεγκλήσεων. Γιατί, όσο δυναμιτίζουμε το κλίμα, τόσο περισσότερο απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Να αγωνιστούμε και νακερδίσουμε το στοίχημα της μαζικής και ενεργούς συμμετοχής των μελών μας, σε όλες τις διαδικασίες.

Δίπλα στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άντρες και γυναίκες που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, που αγωνίστηκαν για αυτόν, που τον οδήγησαν στην κυβέρνηση. Σε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, των απογοητευμένων, των αποστασιοποιημένων, των επιφυλακτικών αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών πρέπει να απευθυνόμαστε. Πρέπει να τον πείσουμε και να τον προσεγγίσουμε ξανά.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εγγυητής της ενότητας, της αγωνιστικότητας, της προοπτικής του κόμματος, αλλά της κοινωνίας. Γιατί είναι η δύναμη και ο εμβρυουλκός της προοδευτικής αντεπίθεσης, της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής​».

Διαβάστε επίσης

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας

Ξυπόλυτη ξανά η Ελλάδα στα αγκάθια του χρέους – Βοούν τα «καμπανάκια» για την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης από Ρηγίλλης: Κάποιοι θέλουν μία «μικρή, συμπλεγματική» παράταξη- Αιχμές μέσω… «απόδοσης τιμών» σε Καρμανλή – Σαμαρά

Μήνυμα ενότητας από Καρυστιανού: «Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα… πονάμε το ίδιο»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter