Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου πρέπει να περάσει, γιατί λύνει το πρόβλημα συνανθρώπων μας, που ο καθένας μας έχει δίπλα του, αλλά πρέπει να διαμορφωθεί αποκλειστικά με βάση την καθοδήγηση της επιστημονικής κοινότητας, δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης
Σε ό,τι αφορά το ηλικιακό όριο που προβλέπει το επίμαχο άρθρο 3, για τη διόρθωση του φύλου -μετά και τη νομοθετική βελτίωση που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής- ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm». είπε: «Εάν στηρίζεται σε επιστημονική εισήγηση, τεκμηριωμένη, αδιαμφισβήτητη επιστημονικού κύρους άποψη, καλώς την έφερε ή οτιδήποτε φέρει και διαμορφωθεί γύρω από αυτό […]. Είναι καθαρό το θέμα, είναι σαν να λέμε π.χ. πώς να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας που έχει ένας άνθρωπος, αν θα πάρει την α’ ή β’ αγωγή, όπου θα φυσικά θα πάρει την αγωγή που θα πει το επιστημονικό συμβούλιο».
Ο κ. Ραγκούσης καταλόγισε στη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι «πολιτικοποίησε άσχημα το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου, έκανε μία αδικαιολόγητη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, διεκδικώντας για τον εαυτό της έναν ρόλο συγκυβερνήτη και συν-νομοθέτη, διεκδίκησε να πάρει μέρος στη λειτουργία του νομοθετικού σώματος της χώρας»
«Καλώς λένε τη γνώμη τους, όλοι πρέπει να ακούγονται, απλώς αυτό που νομίζω ότι ξεπέρασε τα όρια είναι η απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Αυτό μπορεί να το ζητήσει μόνο κάποιος που μετέχει της νομοθετικής διαδικασίας», εξήγησε, αφήνοντας αιχμές κατά της συνυποψήφιάς του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Φώφης Γεννηματά: «Σιώπησε σε αυτή την ωμή παρέμβαση της Εκκλησίας που προσπάθησε να ποινικοποιήσει την άποψη μου».