Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Γιάννης Ραγκούσης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αιτούμενος από τον υπουργό Εσωτερικών την κατάθεση τροπολογίας για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Αντιφατική αντιμετώπιση της πρότασης από Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο.
Δείτε επίσης: Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία αφαίρεσης των πολιτικών δικαιωμάτων των χρυσαυγιτών – Αντιφάσεις από την κυβέρνηση
Λίγο αργότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρει:
«Η πρότασή μας για στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χ.Α., η άρνηση Θεοδωρικάκου, αλλά και … η αντίθετη παραδοχή του Υφυπουργού Λιβάνιου
Γ. Ραγκούσης: Χθες, κύριε Πρόεδρε, στην πραγματικότητα γεννήθηκε μια νέα χρυσή ιστορική επέτειος για τη δημοκρατία, για τη δικαιοσύνη για την αντιφασιστική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Χάρη στο αίμα αυτού του παιδιού, του παλικαριού από το Κερατσίνι, του Παύλου Φύσσα, ποτίστηκε για μια ακόμη φορά το αιωνόβιο δέντρο της δημοκρατίας. Επειδή οι περιστάσεις είναι εξαιρετικές και πάρα πολύ σπουδαίες και σημαντικές διατυπώνω εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας και όλης της κοινοβουλευτικής μας ομάδας προς τον Υπουργό Εσωτερικών την πρόταση μέχρι το μεσημέρι να καταθέσει τροπολογία για την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Και ενημερώνω και τον κύριο Υπουργό και το Σώμα και ορισμένους φίλους παλαιότερα μελών της Χρυσής Αυγής και απόψεων της Χρυσής Αυγής που φωνασκούν τώρα, ότι αν δεν το κάνει μέχρι το μεσημέρι, τότε θα καταθέσουμε εμείς δική μας βουλευτική τροπολογία, η οποία θα ζητήσουμε να γίνει αποδεκτή.
Π. Θεοδωρικάκος: ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλησε, προτού καν ολοκληρωθεί από την πλευρά του δικαστηρίου η πλήρης απονομή των ποινών και η πλήρης εικόνα της απονομής της δικαιοσύνης, να κάνει συνδικαλισμό πολύ κακού επιπέδου, με πολύ πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο, έχοντας προφανώς ανάγκη την άντληση εντυπώσεων από πράγματα που θα έπρεπε να τα κρατήσουμε πολύ ψηλά όλοι οι Έλληνες.
Θ. Λιβάνιος : Θα ήθελα να είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Με την ψήφιση του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα, οποιαδήποτε ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων αυτομάτως γινόταν η αναγραφή στους εκλογικούς καταλόγους και επομένως, ο καταδικασμένος δεν είχε δικαίωμα εγγραφής. Τι έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση; Το έβγαλε σαν ποινή και αυτήν τη στιγμή βρεθήκαμε σε μια γκρίζα ζώνη όπου θα πρέπει να αλλάξει η εκλογική νομοθεσία, το άρθρο 5 του Προεδρικού Διατάγματος 2612 και να γίνει εξαντλητική καταγραφή όλων των ποινών, οι οποίες θα φέρουν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Αν μπορεί σε πέντε ώρες ή σε τρεις ώρες, γιατί εκδόθηκε και τελεσίγραφο, να το κάνουμε, ας το κάνουμε».