Πυροβολισμοί στην ισραηλινή πρεσβεία στη Σουηδία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη καθώς η αστυνομία φέρεται να έχει βρει ένα όπλο και έναν κάλυκα, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ένας κρότος ακούστηκε στην περιοχή και άμεσα, στις Αρχές, σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με την εκπρόσωπος της αστυνομίας, Νάντια Νόρτον. Ο Ισραηλινός πρέσβης βρισκόταν σε εκδήλωση στη πρεσβεία, όταν οι σωματοφύλακες του τον απομάκρυναν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, τουλάχιστον 10 περιπολικά βρίσκονται στο σημείο και οι έρευνες διεξάγονται με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων.

Τον Μάιο, ένα 15χρονο αγόρι συνελήφθη καθ’ οδόν προς την πρεσβεία του Ισραήλ με ένα όπλο στο μπουφάν του. Το επόμενο βράδυ, ένα 14χρονο αγόρι συνελήφθη μετά από πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Σουηδίας, Sapo, στις 30 Μαΐου κατηγόρησε το Ιράν ότι στρατολογεί μέλη συμμοριών στη Σουηδία, ορισμένα από τα οποία είναι παιδιά, ως πληρεξούσιους για να διαπράξουν «πράξεις βίας εναντίον άλλων κρατών, ομάδων ή ατόμων στη Σουηδία που θεωρεί απειλή».

Ανέφερε συγκεκριμένα «ισραηλινά και εβραϊκά συμφέροντα, στόχους και επιχειρήσεις στη Σουηδία».

Διαβάστε επίσης:

Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου: Εκατοντάδες βαλλιστικοί πύραυλοι από το Ιράν στο Ισραήλ – Αναφορές για εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ (Live)

Ορατή από την Κύπρο η ιρανική επίθεση με πυραύλους στο Ισραήλ (Videos)

Ελληνικό C-130 θα συμμετέχει στον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο

Ισραήλ: Οι πρώτες εικόνες από τη «βροχή» των βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν (Videos)

 

 

Ετικέτες