Πυρκαγιές: Τεράστια η καταστροφή στον Έβρο – Έγιναν στάχτη πάνω από 808.000 στρέμματα γης

Η Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε την Τρίτη νέα στοιχεία για την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο.

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα.

Πρόκειται για δεδομένα που συλλέχθηκαν έως τις 12:28 το μεσημέρι της Δευτέρας, με την οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πύρινος εφιάλτης στον Έβρο συνεχίζεται για 11η ημέρα, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει… ακάθεκτη την προσπάθεια υποβάθμισης της παρουσίασης των επιστημονικών μετρήσεων και εκτιμήσεων για την πύρινη λαίλαπα. Χαρακτηριστική η αντίδραση του υπουργείου Περιβάλλοντος την περασμένη Παρασκευή που έκανε λόγο για «εικόνες μη υψηλής ευκρίνειας», όπως και της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία τη Δευτέρα χαρακτήρισε ως «προπαγάνδα των αριθμών» τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που λίγες ώρες αργότερα έδωσε αφοπλιστική απάντηση στην υφυπουργό Μετανάστευσης αλλά και προς όσους υποβαθμίζουν τις επιστημονικές μεθόδους.

Διαβάστε σχετικά: Πυρκαγιές: Μάχη για 11η ημέρα στον Έβρο – «Το δάσος της Δαδιάς έχει χαθεί»

Πυρκαγιές: Και η Βούλτεψη στη γραμμή της υποβάθμισης των επιστημονικών ερευνών – «Προπαγάνδα των αριθμών» (Video)

Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τώρα αμφισβητεί και τις δορυφορικές εικόνες για τις καμένες εκτάσεις

Πυρκαγιές: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η απάντηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών