Μεγάλη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι – Καίγονται σπίτια (Video)

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι – Καίγονται σπίτια (Video)

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 13:35 σε όλη την Αθήνα, σχετικά με δασική πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

«Έχουν καεί σπίτια»

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κωνσταντέλλος η φωτιά ξεκίνησε στις δύο σήραγγες που υπάρχουν στο σημείο και εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ κινείται ανατολικά.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε μεταξύ της Ευελπίδων και της περιοχής Νταμάρια, στο 160ο χλμ. της Βάρης-Κορωπίου και φαίνεται ότι ξεκίνησε από ξερά χόρτα και κάποια δέντρα και επεκτάθηκε σε μάντρα με σκάφη.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», σημειώνεται στο μήνυμα του 112.

Εκτροπές στην κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου διενεργούνται εκτροπές:

Στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Ηρακλειδών, στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Αγίας Μαρίνας και στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Κορωπί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter