Πυρκαγιά στα Βίλια: Το πύρινο μέτωπο κινείται προς το Όρος Καντήλι – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Πυρκαγιά στα Βίλια: Το πύρινο μέτωπο κινείται προς το Όρος Καντήλι – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης καθώς η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στα Βίλια συνεχίζει για πέμπτη ημέρα το καταστροφικό της έργο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν μέρος της πυρκαγιάς ενώ δεν απειλούνται οικισμοί. Το βάρος τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο μέτωπο που κινείται νότια προς το όρος Καντήλι χωρίς ακόμα να μπορέσουν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Από το πρωί της Παρασκευής επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κίνδυνος νέων αναζωπυρώσεων

Επίσης, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων φοβούνται αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας και θεωρούν καθοριστικό την αποτελεσματική φύλαξη των οριοθετημένων, που όμως είναι σε πολύ μεγάλη έκταση γι’ αυτό παραμένουν αμείωτες όλες επίγειες δυνάμεις για να επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε εστία που ξεπετάγεται.

Στο πλαίσιο της επιτήρησης και φύλαξης της πυρκαγιάς έχουν ενεργοποιηθεί και τα drone της Πυροσβεστικής που πετούν συνεχώς και δίνουν εικόνα από κάθε σημείο.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμμαχος ο καιρός στην κατάσβεση της φωτιάς

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου. Σύμμαχος είναι ο καιρός μια και στην περιοχή πνέουν άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter