Πύρινος εφιάλτης στην Πάτρα: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Εικόνες από τις επιχειρήσεις κατάσβεσης (Videos – Photos)

Πύρινος εφιάλτης στην Πάτρα: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Εικόνες από τις επιχειρήσεις κατάσβεσης (Videos – Photos)

Παραμένει σε κατάσταση συναγερμού η Πάτρα, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Εστάλησαν αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις των περιοχών: Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα. Εντολή εκκένωσης δόθηκε επίσης για το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα «Μέριμνα» και το Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα και 10 εναέρια μέσα, το ένα εκ των οποίων έχει αναλάβει το συντονισμό της κατάσβεσης.

«Έχει περιοριστεί η πυρκαγιά. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, παραμένουν στο σημείο μέχρι πλήρη κατάσβεση. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για κατοικημένο μέρος. Η βλάστηση είναι αρκετά πυκνή, υπάρχουν αρκετές εστίες, αλλά το μέτωπο περιορίστηκε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Διαβάστε σχετικά: Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 – Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο (Videos)

Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο έφτασαν οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πάτρα.

Η περιοχή καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς, ενώ όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο που αναρτήθηκε σε τοπικά ΜΜΕ, ελικόπτερο της πυροσβεστικής πραγματοποίησε ρίψεις πάνω από το Καραμανδάνειο.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου Παίδων, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στον Άγιο Ανδρέα.

Πότε ξέσπασε η φωτιά

Η φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα μεταξύ του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου, τα οποία έχουν εκκενωθεί πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ οι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. «Η φωτιά έφτασε στο Καραμανδάνειο. Έχουν ήδη απομακρυνθεί όλοι. Δεν παύει να είναι μία επικίνδυνη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή», ανέφερε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

«Γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Όλοι οι ασθενείς είναι εκτός του νοσοκομείου», δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Διαβάστε επίσης:

Κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη στην υπόθεση χρηματισμού – Η αποκάλυψη του documentonews.gr

Αυτά είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στη σπείρα εκβιαστών – «Ένοχη» σιωπή από τον Ν. Ανδρουλάκη για τους κομματικούς του φίλους

Ανδρουλάκης για σπείρα εκβιαστών: Πρώτα αποσιωπά την εμπλοκή των στελεχών του και μετά… τους υποβαθμίζει για να μην τον «λερώσουν»

Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή αθλήτρια που έπεσε από σκάφος σε ιστιοπλοϊκό αγώνα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter