Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Δύσκολη νύχτα σε Πετριές, Κριεζά και Αλώνια – Ανεξέλεγκτη η φωτιά (Photos – Videos)

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Δύσκολη νύχτα σε Πετριές, Κριεζά και Αλώνια – Ανεξέλεγκτη η φωτιά (Photos – Videos)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν εθελοντές και πυροσβέστες στην φωτιά στην Εύβοια η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τις εστίες πλέον να είναι διάσπαρτες.

Τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής με μάνικες στα χέρια ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιες φλόγες, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους, καθώς η πυρκαγιά ακόμη μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Συγκεκριμένα, το μέτωπο που είναι ενεργό εντοπίζεται «εσωτερικά του τριγώνου των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια».

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή ανάμεσα στο χωριό Πετριές και Κριεζά και λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει εξαπλωθεί.

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση σε σχέση με την πορεία της φωτιάς».

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκε πυροσβέστης. Σύμφωνα με το evima.gr, ο πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα ανάμεσα στους οικισμούς Κόσκινα και Πετριές, αλλά με νότια κατεύθυνση από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο μαίνεται στο βουνό που χωρίζει τα χωριά Κριεζά και Κόσκινα, καίει αγροτοδασική περιοχή, ωστόσο πολύ κοντά βρίσκεται ένα εκκλησάκι το οποίο απειλείται από τις φλόγες, σύμφωνα με το evima.gr.

Iσχυροί άνεμοι μάλιστα δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς κατά μήκος της εθνικής οδού, χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες στον κάμπο του Δύστου – Εκκενώθηκαν χωριά (Videos)

Επομένως, η φωτιά κινείται προς αγροτικές εκτάσεις και όχι μέσα στους οικισμούς επί του παρόντος.

Διαβάστε σχετικά: Μεγάλη φωτιά στα Κριεζά Ευβοίας: Εκκενώνονται χωριά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες (Videos)

Μηνύματα για εκκενώσεις από το 112

Λόγω εγγύτητας της φωτιάς με τους οικισμούς έχουν εκδοθεί συνολικά τέσσερα μηνύματα από το «112» εκ των οποίων ένα για ετοιμότητα των κατοίκων στις Πετριές και τα υπόλοιπα για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος, από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια και από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Η Τροχαία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Διαβάστε επίσης

Eνόργανη: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον εισαγγελέα Μπαρδάκη δύο χρόνια και αυτός αρχειοθετούσε υποθέσεις

Βγήκαν τα… νυστέρια στο περιστύλιο της Βουλής: Σύγκρουση Γεωργιάδη – Εξαδάκτυλου για τις επιτάξεις

Συναγερμός για την πανώλη αιγοπροβάτων: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Αττική

Έλενα Ακρίτα: «Η κυρία Πετρούλια διαψεύδει ότι έχει πρόβλημα υγείας – Το βίντεο πριν τη διαγραφή Πολάκη το είδε κανείς;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter