Πυρηνική ενέργεια; Οχι, ευχαριστώ

Πυρηνική ενέργεια; Οχι, ευχαριστώ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις αλχημείες της στο θέμα της ενέργειας κατάφερε να κλείσει τα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού με άνθρακα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ.

Ολα αυτά καθώς η Κομισιόν έχει αποφασίσει ότι η ΕΕ πρέπει να καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό πρέπει να αντικατασταθούν τα ορυκτά καύσιμα στην παραγωγή ενέργειας. Αποφάσισε, λοιπόν, παρά τις έντονες αντιδράσεις, να κατατάξει την πυρηνική ενέργεια στις πράσινες μορφές ενέργειας. Με την απόφασή της αυτή όμως γυρνά την Ευρώπη στο 1980, όταν όλοι πίστευαν ότι οι αγώνες κατά της πυρηνικής ενέργειας είχαν επιτύχει νίκη επιφανή.

Φευ όμως. Παρά τις αντιδράσεις, η απειλή επανέρχεται, αυτήν τη φορά μάλιστα με σχετική βεβαιότητα επικράτησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του το 2021 είχε ψελλίσει ότι δεν είναι ενάντια στην παραγωγή ηλεκτρισμού με πυρηνική ενέργεια, αλλά δεν πρόκειται να εγκατασταθεί αντίστοιχο εργοστάσιο στην Ελλάδα.

Η χώρα μας, ως γνωστόν, είναι μια από τις πιο σεισμογενείς της Μεσογείου και της Ευρώπης. Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνήψε αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία ύψους πολλών δισ. ευρώ. Η Γαλλία κατασκευάζει μίνι πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Με τόσα ψέματα που λένε καθημερινά αυτός και η κυβέρνησή του για την υποτιθέμενη πρόοδο της οικονομίας, ποιον πείθει ότι δεν θα βρει επικοινωνιακό κόλπο να υποστηρίξει άλλο ένα; Υπάρχει πλέον ζωτική ανάγκη το κίνημα κατά της πυρηνικής ενέργειας να επαναδραστηριοποιηθεί. Διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα προστεθεί ακόμη ένας κίνδυνος για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter