Πυρηνική ενέργεια; Όχι ευχαριστώ

Πυρηνική ενέργεια; Όχι ευχαριστώ

Το παιγνίδι με την ενέργεια που παίζεται τον τελευταίο καιρό με την τρομακτική άνοδο των τιμών της ενέργειας έχει επιβαρύνει κατά πολύ τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ενώ μπαίνουμε σιγά-σιγά στη χειμερινή περίοδο, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος και των αγαθών πρώτης ανάγκης έχουν ήδη αναγκάσει, και βρισκόμαστε πολύ μακριά από την αποκλιμάκωσή τους, τα ελληνικά νοικοκυριά σε αιματηρές οικονομίες. Και δεν μιλάμε μόνο για τη θέρμανση που ήδη χιλιάδες διαχειριστές πολυκατοικιών έχουν ενημερώσει τους ενοίκους ότι θα πρέπει μόνοι να φροντίσουν πως θα ζεσταθούν τους επόμενους μήνες, αλλά και για είδη βασικής ανάγκης στα οποία οι οικογένειες κάνουν δραστικές περικοπές.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την κρίση που άρχισε δειλά να κτυπάει τη χώρα μας άρχισε να ακούγεται και πάλι, μετά από πολλά χρόνια, ο όρος πυρηνική ενέργεια. Ειδικά μετά τη συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την προμήθεια φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών rafalle, ο έλληνας πρωθυπουργός ψέλλισε κάτι για πυρηνική ενέργεια, στη λογική της καθαρής ενέργειας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του απεγκλωβισμού από τις εκπομπές άνθρακα.

Η συζήτηση που σίγουρα έγινε στα πλαίσια της δημιουργίας ενός άμεσου συνδέσμου μεταξύ των τιμών που πληρώνουν οι καταναλωτές και του κόστους της καθαρής ενέργειας που περιλαμβάνεται στο εθνικό ενεργειακό μείγμα, στον στόχο της ενοποίησης των ευρωπαϊκών δικτύων διανομής.Μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι παραγωγός μικρού μεγέθους πυρηνικών αντιδραστήρων, έχει πολλά πυρηνικά εργοστάσια εν λειτουργία εντός του εδάφους της, αλλά θέλει να πουλήσει και στο εξωτερικό.

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στις τιμές ενέργειας και δήλωσε τη στήριξη της Ελλάδας τόσο για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών υποδομών αποθήκευσης αερίου όσο και για τη δυνατότητα κοινής προμήθειας μελλοντικά. Σε μια αποστροφή του λόγου του τάχτηκε υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας λέγοντας ότι αυτή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα παράγει καθαρή ενέργεια χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, έχει τη θέση της στο ευρωπαϊκό μείγμα παραγωγής ενέργειας, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στραφεί σε αυτή.Και μόνο η αναφορά του Κυριάκου στην πυρηνική ενέργεια για να πέσουν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, βάζει φωτιά στους αντιπάλους της.

Γιατί καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα, δεν το έχει σε κάτι, με τη βοήθεια των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης που έχει στη υπηρεσία του να προσπαθήσει να πείσει όχι μόνο για την αναγκαιότητα αλλά και για την ωφέλεια της πυρηνικής ενέργειας και της χρήσης της σε ελληνικό έδαφος. Για άλλη μια φορά το κίνημα πρέπει να βγει στους δρόμους και να φωνάξει: Πυρηνική ενέργεια; Όχι ευχαριστώ.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter