Πύρινη λαίλαπα στην Κορινθία: Δυο άνθρωποι νεκροί – 42.000 στρέμματα έγιναν στάχτη (Photos)

Πύρινη λαίλαπα στην Κορινθία: Δυο άνθρωποι νεκροί – 42.000 στρέμματα έγιναν στάχτη (Photos)

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Κορινθία, εκεί που έχασαν τη ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι καθώς είχαν σπεύσει να βοηθήσουν έναν συγχωριανό τους με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης: Πύρινη κόλαση στο Ξυλόκαστρο: «Καμία υποδομή στην Ελλάδα του ’24 – Πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι» – Οργή από την αδερφή θύματος (Video)

Tο πρωί της Δευτέρας, σήμανε νέος συναγερμός στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, καθώς εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού «Πύργος», στο οποίο η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται. Η Πολιτική Προστασία ενημέρωνε τους πολίτες να απομακρυνθούν προς τη «Λυγιά» εξαιτίας της φωτιάς. Λίγο αργότερα, εστάλη και δεύτερο 112 για τις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες – «Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» (Video)

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) οι καμένες εκτάσεις στην περιοχή εκτείνονται μέχρι στιγμής στα 42.190 στρέμματα όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη.

Μέχρι και την Κυριακή, συνολικά έχουν καεί στη χώρα μας 328.000 στρέμματα από 68 μεγάλες πυρκαγιές, σύμφωνα με το EFFIS.

Η εικόνα της πυρκαγιάς στις 23:10 το βράδυ της Κυριακής

Η συνολική καμένη έκταση όπως την παρουσιάζει το EFFIS:

Η ανάρτηση από το Copernicus EMS:

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες – «Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» (Video)


Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα


To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ


Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ


Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)


Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νέο μήνυμα από 112 – «Απομακρυνθείτε προς Λυγιά»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter