Πύρινη κόλαση στο Ξυλόκαστρο: «Καμία υποδομή στην Ελλάδα του ’24 – Πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι» – Οργή από την αδερφή θύματος (Video)

«Αυτό που συνέβη δεν αντέχεται» ήταν τα λόγια της αδερφής ενός εκ των δύο νέων ανθρώπων που χάθηκαν στις φλόγες όταν πήγαν να βοηθήσουν έναν συγχωριανό τους στη φωτιά που μαίνεται στην Κορινθία. «Η φωτιά τους περικύκλωσε, το πυροσβεστικό έφυγε. Τους είπαν να φύγουν απ’ ότι μας είπαν, αλλά εκείνοι έμειναν εκεί». 

«Δεν υπάρχει υποδομή σε αυτή τη χώρα για να το κάνεις αυτό και πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι» απάντησε η αδερφή του θύματος, στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ που εκείνη τη στιγμή έλεγε ότι συμβαίνει συχνά να σπεύδουν άνθρωποι να βοηθήσουν. «Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα το 2024, από χθες το βράδυ έχω μιλήσει με τα πιο υψηλά πρόσωπα, αλλά κανένας δεν βοήθησε για τίποτα. Οι πιο χαμηλοί βοήθησαν» συμπλήρωσε.

Τότε o Άρης Πορτοσάλτε, της ζήτησε να εξηγήσει αυτό που λέει και να πει περισσότερες λεπτομέρειες για το τί περίμενε αλλά και ποιους κάλεσε να βοηθήσουν. Τότε η ίδια απάντησε: «Έχω πει ότι είχα να πω, δεν θέλω κάνω τον πόνο μου Viral». Ο δημοσιογράφος εκείνη τη στιγμή φάνηκε να εκνευρίζεται λέγοντας ότι «Δεν έχουμε τέτοια πρόθεση και μπορούμε να κλείσουμε εδώ, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και κλείνουμε, δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα Viral».

«Όχι, απλά θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή και καμία οργάνωση» απάντησε η αδερφή του θύματος στον δημοσιογράφο και συνέχισε: «Ναι, ο στρατός ήρθε, ναι η πυροσβεστική ήρθε ναι ήρθαν και κάποια ελικόπτερα… και καθόντουσαν στον δρόμο. Η φωτιά δεν ήταν στην παλιά Εθνική Οδό. Να κινητοποιηθεί κάτι, η ΕΜΑΚ, δεν ξέρω τι… δεν είχαν χαθεί δύο ζώα, είχαν χαθεί δύο άνθρωποι. Του άλλου παιδιού η γυναίκα θα γεννήσει σε 20 μέρες… Στα παιδιά μας τι κόσμο θα παραδώσουμε; Τι ακριβώς ψηφίζουμε;» ανέφερε με σπασμένη τη φωνή για το πώς κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων ανδρών.

«Από τις τις 9:30 ήταν αγνοούμενοι και εγώ πάλευα από τις 10 το βράδυ και ανταπόκριση είχα από έναν γνωστό μου αστυνομικό, κάποιον άνθρωπο της ασφάλειας και τον διοικητή. Αυτοί βοήθησαν και ήρθε η ΟΠΚΕ στις 5 τα ξημερώματα. Μέχρι τότε δεν είχαν έρθει καν οι αρχές, ο ένας ήταν το μπαλάκι του άλλου» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες – «Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» (Video)


Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα


To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ


Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ


Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)


Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νέο μήνυμα από 112 – «Απομακρυνθείτε προς Λυγιά»

 

Ετικέτες