Νύχτα αγωνίας στην Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά, επιτελικό αλαλούμ με το 112

Νύχτα αγωνίας στην Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά, επιτελικό αλαλούμ με το 112

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία. Η κατάσταση προμηνύεται δύσκολη και οι επιχειρήσεις κατάσβεσης θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το μέτωπο Αλεποχωρίου – Μυρτιάς βρίσκεται σε ύφεση, ενώ η προβληματική κατάσταση εντοπίζεται σε αυτό της Πηνείας. Επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες, 43 οχήματα. Άνδρας 55 ετών στη Μυρτιά, εντοπίστηκε νεκρός. 

Από το πρωί της Παρασκευής ξέσπασαν περισσότερες από 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, με το επιτελικό αλαλούμ να εμφανίζεται μέσω του 112.

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 120 χλμ./ώρα. Επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες, 43 οχήματα.

Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά

Νεκρός ένας άνδρας 55 ετών στη Μυρτιά, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου. Εκεί, οι γιατροί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον επαναφέρουν.

Ο 55χρονος βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο και είχε σπεύσει να βοηθήσει στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά υπέστη εισρόφηση καθώς μόλις είχε φάει. «Οι πρώτες ενδείξεις, από την επικοινωνία που είχα, είναι ότι ο θάνατος προήλθε από αναρρόφηση τροφής», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Κάννης, τονίζοντας ότι αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.

Το αλαλούμ με το 112

Μέσω του 112 εστάλησαν δεκάδες μηνύματα για εκκενώσεις στις πυρκαγιές της Μεγαλόπολης, της Ηλείας, της Αχαΐας και της Λάρισας προτού «πέσει» η υπηρεσία έκτακτων ειδοποιήσεων για μερικές ώρες το μεσημέρι. 

Για να καλυφθεί το κενό, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ειδοποιούσε για εκκενώσεις μέσω… ΜΜΕ, με τη βλάβη να αποκαθίσταται αργά το απόγευμα της Παρασκευής όταν και συνεχίστηκε η «βροχή» ειδοποιήσεων για εκκενώσεις.

Διαβάστε επίσης: Φωτιές: Επιτελικό αλαλούμ και βλάβη με το 112 – Τι συνέβη

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία σε Πάτρα και Πύργο

Με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης χαρακτήρισε τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Δεύτερο μέτωπο στην Πηνεία

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι Ηλείας, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπάρχει και δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Πηνείας, καθώς πέρασε η φωτιά από την Αχαΐα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ζητήθηκε προληπτική εκκένωση σε Απιδούλα και Μαζαράκι, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην περιοχή της Βάλμης.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι Ηλείας: Ένας νεκρός στη Μυρτιά – Κλειστή η Πατρών – Πύργου στα Δουνέικα (Videos)

Μάχη με τις φλόγες – «Κινδυνεύουν 4 χωριά»

Ο δήμαρχος Πύργου σημείωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη, τονίζοντας ότι από τη μεγάλη πυρκαγιά κινδυνεύουν 4 χωριά, κυρίως η Μυρτιά και το Αλποχώρι.

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς έκλεισε η Εθνική Οδός Πύργου – Πατρών στο ύψος των Δουνέικων, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο μετά τις 19:30.

Η εικόνα στη Μεγαλόπολη Αρκαδία

Η πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, με το μέτωπο να βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων ώστε να σβήσει το μέτωπο και να μην πλησιάσουν οι φλόγες τα χωριά της περιοχής. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια στο Χωρέμι.

Υπάρχουν αρκετές ζημιές. Ο Δήμος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποκαταστήσει μόνιμες κατοικίες, δήλωσε στο ΕΡΤNews ο Κώστας Μιχόπουλος, δήμαρχος Μεγαλόπολης. Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι που κάηκαν τα σπίτια τους θα φιλοξενηθούν κάπου στη Μεγαλόπολη και αύριο και για όσο θα χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης: 

Απολογούμενος ο Άδωνης για την απόλυση των εργαζομένων του προγράμματος Philos

«Αθώος» ο Μητσοτάκης: «Δεν γνώριζα», λέει, για την αισχροκέρδεια στα φυτοφάρμακα

Ο Σάντσεθ στην Ισπανία μηδενίζει τον ΦΠΑ στο λάδι, ο Μητσοτάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά της ακρίβειας

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση μέχρι πριν τις ευρωεκλογές δεν είχε αντιληφθεί τα υπερκέρδη, ενώ τώρα είδε… το φως το αληθινό»

Κύρτσος: Μην περιμένετε σοβαρές διαφοροποιήσεις Καραμανλή-Σαμαρά από τον Μητσοτάκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter