Πύργος: Τα στοιχεία που δείχνουν τσίμπημα αράχνης στον 48χρονο – Η νεκροψία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου (Video)

Πύργος: Τα στοιχεία που δείχνουν τσίμπημα αράχνης στον 48χρονο – Η νεκροψία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου (Video)

Σοκ προκαλεί ο θάνατος του 48χρονου στον Πύργο, πιθανότατα από τσίμπημα καφέ αράχνης. Οι γιατροί του κέντρου δηλητηριάσεων καταλήγουν στο γεγονός πως ο άνδρας κατέληξε έπειτα από τσίμπημα καφέ αράχνης, κάτι σπάνιο για τα δεδομένα της Ελλάδας. Προς το παρόν, για τον θάνατό του υπάρχουν μόνο ενδείξεις και όχι σαφή στοιχεία που να καταλήγουν στην ακριβή αιτία θανάτου του.

«Δεν κατάλαβε κανένα τσίμπημα»

Μιλώντας στο OPEN, ο διοικητής του νοσοκομείου του Πύργου, Σπύρος Πολίτης, όπου ο άτυχος νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος και κατέληξε αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης.

Όπως είπε:

«Ο άνθρωπος ήταν από την περιοχή της Βοιωτίας και είχε κατέβει στην Ηλεία για διακοπές. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής. Ο ίδιος δεν κατάλαβε ούτε τσίμπημα ούτε τίποτα, ούτε είδαν κάτι. Γύρισε σπίτι του και την Δευτέρα υπήρχε πιο έντονος κνησμός και την Δευτέρα το βράδυ ήταν ακόμη περισσότερο. Έτσι την Τρίτη το πρωί αποφάσισε να πάει στον γιατρό, όχι ως περιστατικό ως τσίμπημα αλλά ως φλεγμονή στο πόδι, για αυτό πήγε και σε ορθοπεδικό. Ο γιατρός τον έστειλε στο νοσοκομείο με μια πιθανή φλεγμονή και οι γιατροί είχαν διάφορες εικασίες. Του κάνανε διάφορες εξετάσεις, ακόμα και τρίπλεξ στην περιοχή για να δουν τις αρτηρίες τι υπάρχει. Εισήχθη με μόλυνση. Από το βράδυ εξελίχτηκε ραγδαία και από κει και πέρα άρχισαν οι υποθέσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου».

«Δεν βρέθηκε τίποτα ακόμα, ούτε δηλητήριο»

Όπως συνέχισε: «Ακόμα δεν βρέθηκε τίποτα, ούτε δηλητήριο. Από την κλινική του εικόνα υποθέτουν οι έμπειροι επιστήμονες του κέντρου δηλητηριάσεων πως πιθανότατα υπάρχει αράχνη, και όχι φίδι. Το σύνηθες είναι φίδια, δεν έχουμε ούτε στην περιοχή, ούτε στην Ελλάδα τέτοιες αράχνες. Είναι πάρα πολύ σπάνιο εάν όντως είναι αράχνη. Τα συμπτώματα παραπέμπουν σε αυτή την εικασία. Ήταν πολύ ύπουλη η εξέλιξη της υγείας του από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη».

Σύμφωνα με τον διοικητή, σήμερα θα γίνει και ιατροδικαστικός έλεγχος. Για τα αποτελέσματα του ιστολογικού ελέγχου θα περάσουν κάποιες ημέρες. «Δεν ξέρουμε αν σήμερα μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν όντως είναι από τσίμπημα αράχνης», τόνισε.

«Δεν υπάρχει αντίδοτο για την καφέ αράχνη»

Ερωτώμενος σχετικά, επισήμανε πως «δεν υπάρχει αντίδοτο για το τσίμπημα καφέ αράχνης. Εμείς έχουμε αντιβιοτικά και κάποια συγκεκριμένα αντίδοτα. Δεν μιλάμε για κάτι που έχουμε στις δικές μας περιοχές και δεν έχουμε και εμπειρία στην αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης».

Διαβάστε επίσης: Πύργος: Από τσίμπημα καφέ αράχνης πέθανε ο 48χρονος – Δεν υπάρχει αντίδοτο, λένε οι γιατροί (Video)

Για το περιστατικό μίλησε χθες στο Star, η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, περιγράφοντας τι συνέβη.

«Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Δυστυχώς, από τις περιγραφές και όλα αυτά θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως, δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του. Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει και σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση. Ήμασταν πάρα πολύ συγκλονισμένοι» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τσίμπημα από καφέ αράχνη – ερημίτη: Τα συμπτώματα και οι επιπλοκές

Τέξας: Τραγωδία στο GrossFit Games 2024 – 28χρονος αθλητής πνίγηκε αβοήθητος 100 μέτρα πριν τον τερματισμό (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών – Τα ρεπεσάζ Κουρουγκλίεφ, Εθνική πόλο και το δίδυμο Πλατανιώτη-Μαλκογεώργου

Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή: Κάλεσμα ΗΠΑ, Αίγυπτου και Κατάρ σε Ισραήλ-Χαμάς για νέες διαπραγματεύσεις

Γαλάζια παιδιά του κομματικού σωλήνα οι διοικητές ΥΠΕ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη, εκκενώθηκαν 9 χωριά – Ανυπολόγιστη καταστροφή (Photos-Video)

Μισή φέτα, μισό αρνί, μισές διακοπές, μισή ζωή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter