«Πυρετός» στον Λευκό Οίκο μετά τους νεκρούς ομήρους στη Γάζα – Γενική απεργία στο Ισραήλ, η Χαμάς ξεκινά επιθέσεις

«Πυρετός» στον Λευκό Οίκο μετά τους νεκρούς ομήρους στη Γάζα – Γενική απεργία στο Ισραήλ, η Χαμάς ξεκινά επιθέσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συναντήσει τους Αμερικανούς διαπραγματευτές που εργάζονται για την απελευθέρωση των ομήρων στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, μετά τον εντοπισμό από τον ισραηλινό στρατό των πτωμάτων έξι ομήρων στη Γάζα μεταξύ των οποίων ενός Αμερικανού πολίτη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα συμμετάσχει επίσης.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τη συνάντηση αναφέρεται πως ο Μπάιντεν και η Χάρις θα συναντήσουν την «αμερικανική ομάδα που διαπραγματεύεται μια συμφωνία για τους ομήρους έπειτα από τη δολοφονία του Αμερικανού πολίτη Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν και άλλων πέντε ομήρων από τη Χαμάς και θα συζητήσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ που έχουν επίσης αναλάβει ρόλο μεσολαβητή, ασκούν πιέσεις εδώ και μήνες για την ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους και κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, 251 άνθρωποι απήχθησαν, οι 97 από τους οποίους εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, εκ των οποίων οι 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον στρατό.

Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν στη διάρκεια εκεχειρίας μίας εβδομάδας τον Νοέμβριο. Οι φίλοι και οι οικογένειες των ομήρων εκτιμούν πως μια νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είναι η καλύτερη επιλογή προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιστροφή τους με ασφάλεια.

Στο Ισραήλ έχει κηρυχθεί γενική απεργία, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να κάνει περισσότερα για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων.

Οι συγγενείς και οι υποστηρικτές των ομήρων κατηγόρησαν την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι δεν κάνει αρκετά για να τους φέρει πίσω ζωντανούς και ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός ώστε να διασωθούν οι επιζήσαντες.

Την ίδια στιγμή η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, με ανακοίνωση που εξέδωσε ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Παρασκευή, 30 Αυγούστου.

Στην ανακοίνωσή της η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τις επιθέσεις, στη διάρκεια των οποίων ένα αυτοκίνητο εξερράγη έξω από πρατήριο καυσίμων και ένα δεύτερο αυτοκίνητο εξερράγη στον οικισμό Καρμέι Τσουρ.

Τρεις στρατιώτες και ένας ντόπιος αξιωματούχος ασφαλείας τραυματίστηκαν ελαφρά από τις εκρήξεις.

Διαβάστε επίσης

Το house of cards του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποφασισμένος Πολάκης και οι κινήσεις Κασσελάκη – Συνεδριάζουν σήμερα οι «87»

Να μας ζήσουν…

Παπανικολάου κατά Άδωνη: Απαράδεκτο – Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδίας πνευμόνων έγινε το 1992

Τιμολόγια ρεύματος: Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές και τον Σεπτέμβριο – Αναλυτικά οι τιμές για τα «πράσινα»

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Παναγιωτόπουλος: Να μιλήσουμε με την κοινωνία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter