Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Την στιγμή που τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης διέρχονται εσωτερική πολιτική κρίση, στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν τις εξελίξεις και στα κόμματα εκ δεξιών της, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι δημιουργείται ένας πόλος που μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο κυβερνών κόμμα.

Χαρακτηριστικά, στο Μαξίμου πλέον μελετάνε συστηματικά τον τρόπο που θα σταματήσουν τις διαρροές σε δεξιότερα κόμματα και για αυτό πέρα από τους «επικοινωνιακούς» λεονταρισμούς σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να προσεγγίσει εκ νέου τη γαλάζια, παραδοσιακή βάση του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο το επόμενο διάστημα γαλάζιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη θα κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, για να «εμπεδωθεί η ατζέντα της καθημερινότητας», όπως λένε.

Ο ρόλος του Καλαφάτη

Ήδη ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης έχει ανοίξει κύκλο συζητήσεων με βουλευτές, ώστε να μεταφερθούν τα αιτήματα από τις περιφέρειές τους στο Μαξίμου. Ο σκοπός είναι να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Μαξίμου με δεκάδες βουλευτές, που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πορεία.

Ο πρωινός καφές και η παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλας

Επίσης, για τον καλύτερο συντονισμό του κόμματος σε ότι αφορά τις περιοδείες που προγραμματίζονται σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, η οποία συμμετέχει στους πρωινούς καφέδες στο Μαξίμου. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές, όπου το κυβερνών κόμμα «αιμορραγεί δημοσκοπικά», όπως για παράδειγμα στη κεντρική Μακεδονία.

Επιχειρείται οργανωτική ανασυγκρότηση

Σε ότι αφορά το οργανωτικό κομμάτι ο γραμματέας οργανωτικού Στέλιος Κανταδάκης μιλάει με τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αδράνεια που επικρατεί στις γαλάζιες τοπικές οργανώσεις.

Είναι σαφές ότι στο Μαξίμου έχουν θορυβηθεί, καθώς βλέπουν ότι η γαλάζια παράταξη χάνει τους τελευταίες μήνες μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας που τη στήριζαν. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει ότι δεν θα κάνει στροφή προς τα δεξιά, αναπαράγοντας το σύνθημα «πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά, πιο δίκαια», όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ο πρωθυπουργός πλέον πιέζεται έντονα από τη σαμαρική πτέρυγα και όσο πλησιάζουμε προς τον Γενάρη του 2025, όπου θα αρχίσει και επίσημα η συζήτηση για το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας, τα πράγμα θα γίνονται χειρότερα για το Μαξίμου. Για αυτό το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να «κάνει μασάζ» στη δεξιά πτέρυγα, ενσωματώνοντας πολλά από τα αιτήματά τους. Είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός είναι πιο αδύναμος από ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Στο φως το κόλπο με τα πλαστά ποινικά μητρώα

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Γκλέτσος: Με τα χίλια θα αναγνώριζα τον Πολάκη ως πρόεδρο (Video)

CNN: Το προφίλ του 58χρονου υπόπτου για την απόπειρα κατά Τραμπ – Οι αναρτήσεις στα social media για την Ουκρανία και η δωρεά

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter