«Πυρά» Μαντζουράνη κατά Κασσελάκη: Κουκούλες φορούσαν οι δωσίλογοι – Εμπρηστική και διχαστική η ομιλία του (Video)

«Πυρά» Μαντζουράνη κατά Κασσελάκη: Κουκούλες φορούσαν οι δωσίλογοι – Εμπρηστική και διχαστική η ομιλία του (Video)

«Πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Γιάννης Μαντζουράνης. Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για την επεισοδιακή συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου που οδήγησε στη μομφή κατά Κασσελάκη, αλλά και για το γεγονός πως προτάθηκε να γίνει φανερή ψηφοφορία.

«Είναι η μοναδική ονομαστική ψηφοφορία που προβλέπει στο Σύνταγμα είναι για τον ΠτΔ. Ακόμα και στη δίωξη υπουργών η ψηφοφορία είναι μυστική. Το αν θα είναι μυστική ή φανερή στη μομφή το καθορίζει ο κανονισμός της Βουλής», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαντζουράνης στο Kontra Channel.

«Με ποια λογική η πρόταση μομφής θα πρέπει να είναι με φανερή ψηφοφορία; Αυτό που με οδήγησε να επιχειρηματολογήσω είναι αυτό που με εξόργισε και με προσέβαλε βαθύτατα. Ποιο; Ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του, η οποία για εμένα ήταν εμπρηστική και διχαστική τι είπε; Θα ψηφίσετε όλοι φανερά να σας βλέπουν όλοι και να με κοιτάζετε στα μάτια. Εγώ αυτό το άκουσα ως απειλή. Και επειδή πριν γεννηθεί ο κ. Κασσελάκης εγώ πέρασα από το ΕΑΤ-ΕΣΑ και βασανίστηκα και δεν φοβήθηκα τους βασανιστές μου, ε δεν θα φοβηθώ τον κ. Κασσελάκη. Με εξόργισε γιατί με προσέβαλε. Γι’ αυτό και επιχειρηματολόγησα με πάθος υπέρ της μυστικότητας», τόνισε στη συνέχεια.

«Αν ήταν μία φορά εμπρηστικός ο λόγος του ο εναρκτήριος, ο λόγος του μετά την ήττα ήταν όχι τοξικός, αλλά διχαστικός και προσβλητικός. Όταν μιλάει για κουκούλες, προφανώς επειδή είναι ανιστόρητος, θα του πω το εξής: Κουκούλες φοράγανε οι δωσίλογοι προδότες που υπεδείκνυαν πατριώτες στα γερμανικά στρατεύματα. Αυτή η φρασεολογία παραπέμπει ευθέως στη δεξιά, στην αντιδραστική δεξιά, στον διχασμό, στον εμφύλιο, στο μετεμφυλιακό κράτος. 

Είναι ορολογία που χρησιμοποίησαν για τη Novartis οι κ. Πλεύρης και Γεωργιάδης. Είναι μία ορολογία που δεν ταιριάζει στην αριστερά. Είναι αυθάδεια, αναίδεια, απρέπεια να απευθύνεται στα μέλη της ΚΕ, που κατ’ επανάληψη τον στήριξαν κατά πλειοψηφία και να τους λέει ότι σας φόρεσαν κουκούλες γιατί έγινε μυστική ψηφοφορία και δεν πέρασε η θέση του», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Νέα εισαγγελική έρευνα για Βαρδινογιάννη – Πώς το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση 5,5 εκατ. ευρώ

Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

Ιρλανδία – Ελλάδα: Στο Δουβλίνο για το «διπλό» – Το πλάνο Γιοβάνοβιτς – Πού θα δείτε το ματς (Video)

Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter