«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ μετά την επίθεση του PKK – Τι ζητά από τον Πούτιν

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ μετά την επίθεση του PKK – Τι ζητά από τον Πούτιν

Με τοποθετήσεις φωτιά, μετά την επίθεση του PKK στην TUSAS, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνει την κατεύθυνση για την στάση που θα τηρήσει το επόμενο διάστημα η χώρα του. Από τη μία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή και από την άλλη ζήτησε την μεσολάβηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, για μεσολάβηση στον Μπασάρ Αλ Άσαντ με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Οι δηλώσεις Ερντογάν είναι σύμφωνες με το διαχρονικό αφήγημα της τουρκικής ηγεσίας, ότι όλες οι Κουρδικές οργανώσεις σε Τουρκία, Συρία, Ιράκ και Ιράν, είναι τρομοκρατικές και έτσι παρά το γεγονός ότι την ευθύνη ανέλαβε το PKK, οι τουρκικές δυνάμεις ήδη ξεκίνησαν να πλήττουν θέσεις των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας (PYD/YPG) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε σε δηλώσεις του πως: «Είναι πλέον γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα και για την ασφάλεια του Ισραήλ. Παρέχει η Αμερική κάθε είδους εργαλεία, εξοπλισμό, πυρομαχικά και κάθε είδους υποστήριξη στο Ισραήλ στην περιοχή; Δίνει λεφτά; Τα μάτια και τα αυτιά μας είναι ανοιχτά για τις εξελίξεις δίπλα μας και δεν μπορούμε να κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτές. Θα είμαστε οι προστάτες των εδαφών μας.

Πρέπει να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μας από τη Συρία ή από αλλού. Γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε ανάλογα μέτρα για την ασφάλεια μας. Tο PYD/YPG, το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKΚ στη Συρία, είναι καταδικασμένο να απομονωθεί. Η Αμερική κρατά αυτή την τρομοκρατική οργάνωση στα χέρια της για λίγο, αλλά όταν περάσει ο καιρός, θα πρέπει να τους εγκαταλείψει. Είναι μάταιες οι προσπάθειες της τρομοκρατικής οργάνωσης, που εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία και επιχειρεί να βρεθεί υπό την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών. Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα».

Τούτων λεχθέντων, ο Τούρκος πρόεδρος σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ανέφερε πως: «Η επιρροή της Ρωσίας επί της συριακής κυβέρνησης είναι γνωστή. Είχαμε ένα αίτημα προς τον κ. Πούτιν για να διασφαλίσει την απάντηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ στην πρότασή μας για μια ειλικρινή, ρεαλιστική και αμοιβαία επωφελή εξομάλυνση των σχέσεων. Θα ζητήσει ο κ. Πούτιν από τον Ασαντ να κάνει αυτό το βήμα; Θα δούμε».

Τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η τουρκική ηγεσία ετοιμάζεται να πάρει ακόμα πιο ενεργή θέση στην γενικότερη κρίση στην Μέση Ανατολή, που έχει πυροδοτήσει ο πόλεμος του Ισραήλ κατά του Λιβάνου και η σφαγή στην Γάζα.

Διαβάστε επίσης

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Τι ισχύει με τα δρομολόγια

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό στη Νερατζιώτισσα ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Documento Newsletter