Πυρά από Γαβρήλο και Αρβανίτη κατά της 6ημερης εργασίας: «Η κυβέρνηση μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω»

Πυρά από Γαβρήλο και Αρβανίτη κατά της 6ημερης εργασίας: «Η κυβέρνηση μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω»

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εφαρμογή της 6ημέρης εργασίας στην Ελλάδα, από σήμερα 1η Ιουλίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι μόνο όποιος αντέξει τους καταρρακωμένους μισθούς, την περισσότερη εργασία, το υψηλό κόστος διαβίωση και την περικοπή δικαιωμάτων, αυτός είναι που πρόκειται να επιβιώσει σε μια αγορά εργασίας, που μόνο ζούγκλα θα θυμίζει πια», σημειώνει ο τομεάρχης Εργασίας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Γαβρήλος.

«Ενώ στην Ευρώπη με ευρείες συμμαχίες συζητάμε την ένταξη πολιτικών καθιέρωσης 6ώρου και 4ημέρου, ενώ εφαρμόζουμε πιλοτικά προγράμματα και καταγράφουμε τα αποτελέσματα για να επιστρέψουμε με ρεαλιστική πρόταση μειωμένης απασχόλησης δίχως μισθολογικές απώλειες, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την εξαήμερη εργασία μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Η δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου:

«Γεγονός πια η πλήρης εφαρμογή της 6ημερης εργασίας στην Ελλάδα από σήμερα, για μια πλειάδα κλάδων όπως οι ΔΕΚΟ, οι βιομηχανίες, τα καταστήματα και άλλα. Με τον Ν. 5053/2023 της ΝΔ, η πενθήμερη εργασία και το 8ωρο, όπως το ξέραμε και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από αγώνες χρόνων, παραμερίζεται για χάρη του κέρδους και του σκληρού νεοφιλελεύθερου μοντέλου όπου προτάσσει ο εργαζόμενος να είναι «ευέλικτος και συνεχώς διαθέσιμος».

Η συγκεκριμένη Κυβέρνηση που έχει εγκαταλείψει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην Εργασία, έχει υποβαθμίσει το ΣΕΠΕ και έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο όπου επικρατούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχει σαν κύριο στόχο της να επιβάλει το καθεστώς των φτηνών εργατικών χεριών στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι μόνο όποιος αντέξει τους καταρρακωμένους μισθούς, την περισσότερη εργασία- σύμφωνα και με τα στοιχεία της ΕΕ-, το υψηλό κόστος διαβίωση και την περικοπή δικαιωμάτων, αυτός είναι που πρόκειται να επιβιώσει σε μια αγορά εργασίας, που μόνο ζούγκλα θα θυμίζει πια».

Η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη:

«Έναρξη σήμερα για την 6ήμερη εργασία με ένα μακροβούτι στο παρελθόν.

Σε μία κίνηση απάνθρωπης ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, κίνηση αντεργατική αλλά και αντιευρωπαϊκή, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή την 6ημερη εργασία.

Ενώ στην Ευρώπη με ευρείες συμμαχίες συζητάμε την ένταξη, στον ενωσιακό σχεδιασμό, πολιτικών καθιέρωσης 6ώρου και 4ημέρου, ενώ εφαρμόζουμε με τη συνεργασία όλο και περισσότερων κρατών – μελών πιλοτικά προγράμματα και καταγράφουμε τα αποτελέσματα για να επιστρέψουμε με ρεαλιστική πρόταση μειωμένης απασχόλησης δίχως μισθολογικές απώλειες, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την εξαήμερη εργασία μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για καλύτερες εργασιακές σχέσεις, για αξιοπρεπείς μισθούς, για δίκαιη οικονομία και ανάπτυξη.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους ανθρώπους και την κοινωνία, για να μην γίνει η Ελλάδα η γαλέρα της Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης:

Συναντήσεις Μητσοτάκη με ομάδες γαλάζιων βουλευτών το επόμενο διάστημα – Προβληματισμός για την εσωστρέφεια στη ΝΔ

Νέα πρόσκληση Κασσελάκη: Χρέος των προοδευτικών δυνάμεων είναι το ανάχωμα στις συγκαλύψεις

Βορίδης: Έχω «ιστορική σχέση» με τo κόμμα της Λεπέν – Πρώην αντιπρόεδρος είναι «φίλος μου και κουμπάρος μου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter