Η απόσυρση των «αμαρτωλών» προγραμμάτων τηλεκατάρτισης με την… υπογραφή του #Σκοιλ_Ελικίκου σχολιάστηκε ιδιαιτέρως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. «Ο κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
Την παραίτηση Βρούτση ζητά και το ΚΙΝΑΛ. «Για τον υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης», σημειώνεται μεταξύ άλλων. «Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον άρον πίσω την δική του … ουσιαστικά, απόφαση. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το καταγγείλαμε», τονίζουν στο ΚΙΝΑΛ.
Το ΚΚΕ ζητά, μέσω της δήλωσης του Δημήτρη Κουτσούμπα, την εξασφάλιση του πλήρους επιδόματος των 800 ευρώ στους επιστήμονες, υπογραμμίζοντας ότι: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Βρούτσης ήταν ειδικός στα χατίρια προς τη μεγαλοεργοδοσία και τον αντικομμουνισμό. Τελευταία μάθαμε ότι ειδικεύεται και στην τηλεκατάρτιση. Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο των «ΚΕΚ Βρούτση» βαραίνει όλη την κυβέρνηση, που έχει «Βρούτσηδες» για να της κάνουν και τη βρώμικη δουλειά».
«Η Κυβέρνηση αφού διασύρθηκε πρώτα για να εξυπηρετήσει ένα μέρος της εγχώριας παρασιτικής ολιγαρχίας εν μέσω μάλιστα πανδημίας, τώρα μαζεύει άρον άρον τα αμάζευτα. Η «αριστεία» που έλαμψε δια της απουσίας της στα ΚΕΚ αντανακλά κατά πως φαίνεται και τα κυβερνητικά προτάγματα της διακυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Με το 5ο μνημόνιο προ των πυλών και μια Κυβέρνηση που άγεται και φέρεται πότε από την ολιγαρχία και πότε από την τρόικα μέσα σε ένα πλαίσιο μιντιακής συγκάλυψης, η εγρήγορση του ελληνικού λαού καθίσταται κάτι παραπάνω από επιτακτική», τονίζει το ΜέΡΑ 25.