Πυκνώνει τις εμφανίσεις του ο Φαραντούρης: Συμμετείχε στην υπογραφή της Διακήρυξης για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

Πυκνώνει τις εμφανίσεις του ο Φαραντούρης: Συμμετείχε στην υπογραφή της Διακήρυξης για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

Το φεντεραλιστικό φόρουμ (Spinelli Group) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπεί από χθες ο Νικόλας Φαραντούρης στη σύνοδο των Eυρωπαίων Φεντεραλιστών στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το Spinelli Group θεωρείται το πλέον επιδραστικό φόρουμ σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και σε αυτό συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες απ’ όλη τη Γηραιά ήπειρο.

Με βίντεο που ανήρτησε στα social media από το νησί Βεντοτένε (εκεί όπου ο Ιταλός διανοητής Αλτιέρο Σπινέλι, εξόριστος απ’ το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι, συνέγραψε το Μανιφέστο για την Ευρώπη) ο Νικόλας Φαραντούρης δηλώνει πως συμμετείχε στην υπογραφή της Διακήρυξης για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης από το Spinelli Group, το Association Jean Monnet και τους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές, μαζί με προσωπικοτητες όπως ο Ζοε Μπορέλ, ο Γκι Φερχόφσταντ κ.α..

«Μιας Ευρώπης με δημοκρατία, με επιείκεια, με ευημερία. Μιας Ευρώπης των λαών. Μιας Ευρώπης ανάχωμα στον ναζισμό, στον φασισμό, στην έχθρα στη μισαλλοδοξία, στο αίμα… Για αυτή την Ευρώπη θα δουλέψουμε» δηλώνει μεταξύ άλλων.

Ο ευρωβουλευτής το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε περιοδείες και συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος τονίζει πως αυτές οι δράσεις του δεν έχουν σχέση με τις εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά είναι μέρος των καθηκόντων του ως ευρωβουλευτής.

Βέβαια έχει υποστηρίξει πως μια ενδεχόμενη προσφυγή στη λαϊκή βούληση μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και να εκτονώσει την εσωκομματική κρίση, κάτι που φούντωσε τα σενάρια που τον θέλουν πιθανό διεκδικητή της προεδρίας σε περίπτωση που εκκινήσουν οι διαδικασίες.

Διαβάστε σχετικά: Φαραντούρης: Οι εσωκομματικές εκλογές θα μπορούσαν να είναι λυτρωτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Άλλωστε, μιλώντας πριν λίγες μέρες στο documentonews.gr είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Δεν μπορώ να παραμένω αμέτοχος σε τούτη τη φθορά… Οι χιλιάδες των συμπολιτών μας που με τίμησαν και με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά, θέλουν πρωτοβουλίες απ’ όλους μας. Δεν ανήκω σε καμία ομάδα, ούτε υποστηρίζομαι από κάποια ομάδα» είχε πει, διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τη θέση του από την ομάδα των «87».

«Υπήρξα πάντοτε θεσμικός και οι θέσεις μου εκφράζονται πάντοτε στο προσκήνιο, δημόσια και με ειλικρινή αγωνία για το αύριο του κόμματος και της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter