Πυγμαχία: Η Καρίνι εγκατέλειψε κόντρα στην Κελίφ – Στο επίκεντρο η νικήτρια, είχε αποκλειστεί λόγω τεστοστερόνης, έντονες αντιδράσεις

Πυγμαχία: Η Καρίνι εγκατέλειψε κόντρα στην Κελίφ – Στο επίκεντρο η νικήτρια, είχε αποκλειστεί λόγω τεστοστερόνης, έντονες αντιδράσεις

Μόλις 46 δευτερόλεπτα κράτησε ο αγώνας μεταξύ της Ιταλίδας πυγμάχου Άντζελα Καρίνι και της Αλγερινής Ιμάνι Κελίφ στη φάση των «16» στα 66 κιλά του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Η Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα, με την αντίπαλό της, να δέχεται αποθέωση από Αλγερινούς που είχαν συρρεύσει στην αρένα του Παρισιού. H Ιμάνι Κελίφ στο παρελθόν βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς είχε αποτύχει να εκπληρώσει τα κριτήρια καταλληλότητας για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο τουρνουά το 2023.

Η ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Κελίφ, είχε αποκλειστεί λίγες ώρες πριν τον αγώνα για το χρυσό στο Νέο Δελχί, αδυνατώντας να εκπληρώσει τα κριτήρια επιλεξιμότητας της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας. Σύμφωνα με αυτά, αθλητές με χρωμοσώματα ΧΥ δεν μπορούν να αγωνίζονται σε αγώνες γυναικών.

Η Ιμάνι Κελίφ κρίθηκε επιλέξιμη ένα χρόνο αργότερα για να εκπροσωπήσει την Αλγερία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, βάσει κριτηρίων της ΔΟΕ. Σε δηλώσεις της εξέφρασε την πίστη της για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, την ώρα που η αλγερινή ομοσπονδία καταγγέλλει οργανωμένη εκστρατεία απαξίωσής της από ΜΜΕ του εξωτερικού.

Όσον αφορά τη σημερινή αναμέτρηση, η Ιταλίδα Καρίνι αποχώρησε από το ρινγκ, εξηγώντας αργότερα ότι είχε πάρει απόφαση να μην αγωνιστεί καθώς ένιωσε έντονο πόνο στη μύτη. «Τιμούσα τη χώρα μου με πίστη, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα γιατί δεν μπορούσα να παλέψω άλλο. Για μένα, δεν είναι ήττα. Για μένα, όταν σκαρφαλώνεις σε αυτά τα σχοινιά, είσαι ήδη πολεμιστής.

Ανεξάρτητα από όλα είναι εντάξει, μια χαρά έτσι. Δεν έχασα. Έκανα μόνο τη δουλειά μου ως μαχήτρια. Μπήκα στο ρινγκ και πάλεψα. Δεν τα κατάφερα. Βγαίνω με το κεφάλι ψηλά και με ραγισμένη καρδιά. Είμαι μια ώριμη γυναίκα. Το ρινγκ είναι η ζωή μου. Όταν νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν τα παρατάω. Είναι να έχεις την ωριμότητα να σταματήσεις. Είναι να έχεις την ωριμότητα να πεις, “εντάξει, φτάνει”», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter