Πυγμαχία: Η ΙΒΑ δίνει 50.000 ευρώ στην Καρίνι για την… ήττα της από την Κελίφ

Πυγμαχία: Η ΙΒΑ δίνει 50.000 ευρώ στην Καρίνι για την… ήττα της από την Κελίφ

Η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (IBA) θα απονείμει στην Ιταλίδα Αντζελα Καρίνι χρηματικό έπαθλο 50.000 δολαρίων, παρά το γεγονός ότι έχασε μέσα σε 46 δευτερόλεπτα τον αγώνα από την Αλγερινή Ιμάν Κελίφ, στη φάση των 16 , στους Ολυμπιακούς Αγώνας του Παρισιού.

Η Καρίν αποσύρθηκε στον πρώτο γύρο, αφού η Αλγερινή πρωταθλήτρια , η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης για το φύλο της, χτύπησε την Ιταλίδα με ένα μπαράζ γροθιών.

Η IBA, της οποίας αφαιρέθηκε η διεθνής αναγνώρισή της από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή πέρυσι, ανακοίνωσε ότι η Καρίνι θα λάβει 50.000 δολάρια, η ομοσπονδία της άλλα 25.000 δολάρια και ο προπονητής της επιπλέον 25.000 δολάρια.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί σκότωσαν την γυναικεία πυγμαχία», είπε ο πρόεδρος της IBA Ούμαρ Κρεμλέφ. “Μόνο οι αθλητές που το δικαιούνται θα πρέπει να αγωνίζονται στο ρινγκ για λόγους ασφάλειας. Δεν μπορούσα να κοιτάξω τα δάκρυά της.”

Σημειώνεται πως η απονομή χρηματικού βραβείου στην Καρίνι από την πλευρά της Iba προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τον εκπρόσωπο της IOC, Μαρκ Άνταμς να αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η απόφαση της Iba να δώσει χρηματικό έπαθλο στην Άντζελα Καρίνι λέει πολλά για την αξιοπιστία των ανθρώπων της , αρκεί να δει κάποιος τα σχόλιά τους για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Γαλλία. Δεν θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή πάνω τους”.

Διαβάστε επίσης

ΕΥΠειθώς αναφέρουν – Την Κυριακή στο Documento

Telegraph: Η Μοσάντ στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία του Χανίγια

Καρυδότσουφλο η οικονομία – Καμπανάκι από Κομισιόν για το υψηλό εξωτερικό έλλειμμα και τις φτωχές επενδύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης ας ασχοληθεί με το χάος στο ΕΣΥ και το περίπου μισό δισ. που χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες

Τέμπη: Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων για την αποφυλάκιση του σταθμάρχη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter