Πώς ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης αθωώνει άλλη καθαρίστρια με πλαστό δικαιολογητικό

Πώς ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης αθωώνει άλλη καθαρίστρια με πλαστό δικαιολογητικό

Επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι. Ιδού πώς ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης αιτιολογεί την απαλλαγή καθαρίστριας με πλαστό πιστοποιητικό.

Την απαλλαγή συνταξιούχου καθαρίστριας που προσλήφθηκε στο δημόσιο με πλαστό δικαιολογητικό προτείνει εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο αντεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης ζητεί “να μη γίνει κατηγορία” σε βάρος της  κατηγορουμένης για “απάτη (με αποσιώπηση) κατ’ εξακολούθηση”.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι “προκειμένου να επιτύχει το διορισμό της σε συνιστώμενη οργανική θέση κλάδου ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας με βαθμό Δ’ του ΥΠΕΧΩΔΕ, είχε καταθέσει, την από 13- 1-1995 αίτηση της προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και, ακολούθως και δη, την 26-5-1995 το πλαστό Πιστοποιητικό Εξωσχολικής Χρήσης  2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου, που πιστοποιούσε ότι δήθεν στα προσόντα της συγκαταλεγόταν και η κατοχή απολυτήριου Δημοτικού”.

Διορίστηκε και εντάχθηκε, από τον Αύγουστο 1997, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στον κλάδο ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας. Στη συνέχεια, από το 2011 και μέχρι την συνταξιοδότησή της το 2013, μετατέθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όλο το χρονικό διάστημα από το Ιανουάριο 1996 έως και το Δεκέμβριο 2013, έλαβε συνολικό ποσό 227.668 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις που να δικαιολογούν την παραπομπή της κατηγορουμένης  για τους παρακάτω λόγους:

– Δεν προκύπτει ότι το εν λόγω (διανοητικά) πλαστό έγγραφο (πιστοποιητικό εξωσχολικής χρήσης του 2/θ Δημ. Σχολείου ) χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση του φερόμενου, σύμφωνα με την κατηγορία, εγκλήματος  της απάτης κατά τη νομιμοποίηση της κατηγορουμένης, ότι δηλαδή ήταν πρόσφορο μέσο για την εξαπάτηση των αρχών.

-Επιπρόσθετα ,δεν προέκυψε ότι και κατά την προηγούμενη δεκαετία που εργάζονταν στην καθαριότητα της ΓΓΔΕ και της ΠΚΜ  της είχε ζητηθεί να υποβάλλει τέτοιο πιστοποιητικό. Ίσως γιατί και η φύση της εργασίας της στην καθαριότητα που είναι αμιγώς χειρωνακτική δεν ήταν εξ ανάγκης συμβατή με την κατοχή απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου

-Από το γεγονός ότι μετά από την παρέλευση 30 και πλέον ετών, σε συνδυασμό και με το ότι η κατηγορουμένη δεν προσκόμισε (υλικά) πλαστό έγγραφο αλλά ανακριβές κατά περιεχόμενο όχι από δική της υπαιτιότητα, είναι πιθανόν η ίδια να πίστευε ότι με την εγγραφή της για δεύτερη φορά στην ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου να είχε όντως αποφοιτήσει από αυτό και επομένως να  μη γνώριζε την ανακρίβεια αυτού, άρα να μην καταφάσκεται το στοιχείο του δόλου.  

Πηγή: voria.gr

Documento Newsletter