Τα υλικά για να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά κρύβονται στο ψυγείο.
Εμείς δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε το χρώμα που προτιμάμε: Για ροζ αυγά επιλέγουμε παντζάρια, για κίτρινα φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι και για πράσινα μαϊντανό ή φύλλα από σπανάκι.
Η διαδικασία είναι απλή.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το υλικό που ανταποκρίνεται στο χρώμα που επιθυμούμε και γεμίζουμε με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει τα υλικά και να τα ξεπερνάει κατά 2-3 δάχτυλα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ρίξει αρκετό νερό, ώστε να σκεπάσει τα αυγά που θα ρίξουμε στη συνέχεια.
Προσθέτουμε λευκό ξίδι και βράζουμε για 30΄ (ή για 60΄ αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα). Σουρώνουμε και ρίχνουμε πάλι το νερό στην κατσαρόλα, τοποθετώντας τώρα και τα αυγά, τα οποία βράζουμε για 15΄.
Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν καλά και τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει σε λίγο λάδι για να γυαλίσουν.
(Πηγή: vita.gr)