Πωλητής φρούδων ελπίδων

Πωλητής φρούδων ελπίδων

Το μεγάλο παραμύθι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας άρχισε στην τελευταία προεκλογική περίοδο και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

Εξακολουθούν τα λένε τα ίδια ψέματα ενώ η οικονομία πορεύεται με γοργά βήματα προς την πλήρη χρεοκοπία και το ΕΣΥ καταρρέει κάτω από το βάρος των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κοινωνία έντρομη προσπαθεί να προστατευτεί από την άλογες πολιτικές της κυβέρνησης η οποία παίζει με το μέλλον της, σκεπτόμενη μόνο το στενό συμφέρον της και μόνον.

Με καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, υποστήριζαν άλλωστε μόλις πριν από λίγους μήνες ότι δεν υπάρχει λόγος για αυτό, ο υπουργός Υγείας και ο περιφερειάρχης Αττικής σε μια «θεατρική» παράσταση κάλεσαν τους ιδιώτες ιατρούς να βοηθήσουν στους νοσοκομειακούς συναδέλφους τους. Μετατρέπουν όλα τα νοσοκομεία σε covid καθώς την έκρηξη των κρουσμάτων δεν μπορούν να τη σηκώσουν τα δημόσια νοσοκομειακά ιδρύματα.

Ενώ ο τρόμος της πανδημίας πλανάται πάνω από τη χώρα και οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ αργά για τη δυναμική των κρουσμάτων, οι δύο «σοφοί» υπουργοί του Κυριάκου, Γεωργιάδης και Θεοχάρης προαναγγέλλουν άνοιγμα λιανεμπορίου και τουρισμού τη μία ημέρα και την επόμενη το παίρνουν πίσω.

Ο πρωθυπουργός υπόσχεται κοινωνική ειρήνη αλλά ταυτόχρονα στέλνει τους πραιτοριανούς του Χρυσοχοΐδη να αιματοκυλίσουν οποιαδήποτε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σε πλατείες και πανεπιστήμια.

Τα πολλαπλώς ευεργετημένα Μέσα Ενημέρωσης σερβίρουν το παραμύθι της ελπίδας της κυβέρνησης σε όλους τους τόνους προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τους πολίτες.

Μόνο που πλέον τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί. Τα συνεχόμενα lockdown, χωρίς κανέναν προγραμματισμό, έφεραν τη φτώχεια σε χιλιάδες νοικοκυριά, το κρατικό και ιδιωτικό χρέος έχει κτυπήσει κόκκινο και το νέο μνημόνιο συντάσσεται.

Η κοινωνία βράζει, οι αντιδράσεις καθημερινά αυξάνονται ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης αλλά ο «πωλητής ελπίδων» και η παρέα του ζουν σε άλλον πλανήτη μαζί με τους εξωγήινους φίλους τους.

Μόνο που πλέον ούτε τα θαύματα του original Μωυσή μπορούν να τους σώσουν. Το ζητούμενο είναι να καταρρεύσουν αυτοί πριν από την κοινωνία. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter