Πτωχεύουμε

Οι ημέρες του 2010 επανέρχονται δώδεκα χρόνια μετά. Ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά και υψηλές τιμές ενέργειας δοκιμάζουν την ελληνική κοινωνία. Χιλιάδες νοικοκυριά αυτό τον χειμώνα δυσκολεύονται να θερμάνουν το σπίτι τους, ενώ η μείωση του τζίρου στα σουπερμάρκετ δείχνει ότι έχουν περιοριστεί οι αγορές ακόμη και τροφίμων.

Η λέξη «πτώχευση» βρίσκεται πλέον στις καθημερινές συζητήσεις των πολιτών ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας.

Στις δραματικές αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου η Ελλάδα κρατάει εδώ και μήνες μια από τις πρώτες θέσεις.

Ενας από τους βασικούς δείκτες ευμάρειας μιας κοινωνίας έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα του 2022 επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η οικονομική αδυναμία των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή θερμαντικά μέσα, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε μαγκάλια ή παλιές σόμπες, είχε ως συνέπεια 82 νεκρούς το 2021, που έγινε έτσι το πιο θανατηφόρο έτος μετά το 2010, όταν είχαμε 53 νεκρούς. Τραγικότερη συνέπεια είναι ότι την περσινή χρονιά υπήρχαν και ανήλικοι μεταξύ των θυμάτων.

Η χώρα πτωχεύει, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί. Κυβερνά τη χώρα με ένα και μόνο στόχο. Να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία για να διαχειριστεί τη διάθεση των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τρανταχτό παράδειγμα η πλήρης αδιαφορία που επιδεικνύει για τις επιπτώσεις της αποτυχημένης διαχείρισης όλων των κρίσεων από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε την εξουσία: οικονομικής, υγειονομικής, περιβαλλοντικής, με αποκορύφωμα την τελευταία χιονοθύελλα.

Η χώρα πτωχεύει πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα με την οποία κυβερνά αγωνίζονται να απαλλοτριώσουν και το τελευταίο ευρώ από την ελληνική κοινωνία.

Κάτι που πρέπει να σταματήσει αμέσως.