Ψυχογιός στο BBC: Όποτε ζητάμε να ερευνηθούν καταγγελίες για παράνομες πρακτικές, εισπράττουμε λάσπη από την Κυβέρνηση

Ψυχογιός στο BBC: Όποτε ζητάμε να ερευνηθούν καταγγελίες για παράνομες πρακτικές, εισπράττουμε λάσπη από την Κυβέρνηση
EUROKINISSI

Το BBC με την έρευνα που έκανε και παρουσίασε την Δευτέρα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο, ζήτησε την άποψη του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μεταναστευτική πολιτική.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα ο Γιώργος Ψυχογιός δήλωσε: “Απαιτούμε εμπεριστατωμένη έρευνα, απαιτούμε απαντήσεις, απαιτούμε λογοδοσία, και ο λόγος που το κάνουμε είναι γιατί όλες οι ανθρώπινες ζωές μετράνε το ίδιο. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών.”

Ο κ. Ψυχογιός επισήμανε ακόμα ότι η ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις, να υπάρξει έρευνα και, αν χρειαστεί, απόδοση ευθυνών για υποθέσεις που εμπλέκουν το Λιμενικό σε παρόμοια περιστατικά εδώ και χρόνια, μετά από πολλές αναφορές από κορυφαίους Διεθνείς Οργανισμούς και Οργανώσεις.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση της ΝΔ ότι χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “ανθελληνικό”, “πράκτορες του Ερντογάν” και “προβοκάτορες”, επειδή έθεσε  ερωτήματα, που αφορούν στην απαρέγκλιτη τήρηση του Διεθνούς Δικαίου, δημόσια.

Διαβάστε επίσης:

«Ρουσφέτι» Λιβάνιου ακόμα δεν ανέλαβε υπουργός: Φωτογραφική θέση για γαλάζια απόφοιτη της ΕΣΔΔΑ; (Έγγραφο)

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για τα περί διαγραφών Ανδρουλάκη – Τις είχε… ξεχάσει στην περίπτωση της Εύας Καιλή

Μαξίμου: Ανησυχία για την «λευκή απεργία» γαλάζιων βουλευτών – Ο ρόλος του Γιώργου Μυλωνάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter