Ψίχουλα

Ψίχουλα

Για μία ακόμη φορά η ανεκδιήγητη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε το μένος της κατά των πολιτών.

Αυτήν τη φορά κατά όσων έκαψε με την αδιαφορία της για τις κρατικές δομές και με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους όχι μόνο στην υγεία και την παιδεία, αλλά και στην πρόληψη. Διαλυμένο το Πυροσβεστικό Σώμα, χωρίς νέες προσλήψεις και με απαρχαιωμένα μέσα, κάτω από την κομματική καθοδήγηση του Χαρδαλιά υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του.

Με κατακερματισμένες τις ελάχιστες δυνάμεις του και με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στα υπόστεγα χωρίς συντήρηση, δεν μπόρεσε να επιτελέσει την αποστολή του. Αποτέλεσμα; Να καεί η Αττική, να κοπεί η Εύβοια στη μέση, με το βόρειο τμήμα της κατακαμένο, να καούν η Ηλεία, η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Φωκίδα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους καμένα, περιουσίες εκατομμυρίων κατεστραμμένες και η ψυχολογία των πολιτών στο ναδίρ. Και οι «σοφοί» του Κυριάκου να εξαγγέλλουν μέτρα για τη στήριξη των πυρόπληκτων που δεν φτάνουν ούτε για τον καθαρισμό των καμένων.

600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για τις τρέχουσες ανάγκες, 6.000 ευρώ για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας κατοικίας. Αυτοί οι απίθανοι «άριστοι», αναρωτιέται κανείς, έχουν κάνει ποτέ κάποιον προϋπολογισμό ανέγερσης ή επισκευής κατοικίας; Γνωρίζουν τις τιμές της αγοράς ή ζουν μέσα στις πολυτελείς οικίες τους τύπου Βολταίρου που έχουν φτιαχτεί ή αγοραστεί με αγνώστου ταυτότητας έσοδα; Θα διανείμουν άρον άρον τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάπτυξης στους λίγους φίλους τους και θα δώσουν για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους τα ψίχουλα στους κατεστραμμένους από την αναλγησία τους πολίτες για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Αυτήν τη φορά δεν πρέπει με τίποτε να ξεχαστεί η διακυβέρνηση της οικογένειας Μητσοτάκη, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter