Ψάχνει αφήγημα ο Μητσοτάκης εν όψει ΔΕΘ, μετά και το «χαστούκι» στις δημοσκοπήσεις

Ψάχνει αφήγημα ο Μητσοτάκης εν όψει ΔΕΘ, μετά και το «χαστούκι» στις δημοσκοπήσεις

Την ώρα που η κοινωνική οργή ξεχειλίζει – γεγονός που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις – με την ακρίβεια να έχει γίνει θηλιά στον λαιμό των καταναλωτών, το ΕΣΥ να καταρρέει και η ανασφάλεια να διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει αφήγημα για την 88η ΔΕΘ.

Σε αυτό το πλαίσιο τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός προσπαθεί για επικοινωνιακούς λόγους να δείξει ότι το κράτος βρίσκεται κοντά στους πολίτες, με την χθεσινή επίσκεψη στην Θεσσαλία να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το κλίμα όμως δεν φαίνεται να αντιστρέφεται για την κυβέρνηση, με τους πολίτες πλέον να αποδοκιμάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Παλαμά της Καρδίτσας, λέγοντας «δεν έχουμε ζωή, δεν έχουμε εισόδημα, ντροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία του Μητσοτάκη». Την ίδια στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει με τον Άδωνη Γεωργιάδη αντί να κάνει οτιδήποτε για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, να μιλάει συνεχώς με αλαζονικούς όρους σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποδοκιμασίες και στη Πεντέλη

Υπενθυμίζεται, ότι πριν δύο εβδομάδες (20/8) ο πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε έντονα από τους πολίτες και στην Πεντέλη, όπου εμφανίστηκε μετά από εννιά μέρες που είχε προκληθεί η φωτιά στην περιοχή του Βαρνάβα. Και σε εκείνη την περίπτωση, όπως και χθες στην Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν περιτριγυρισμένος από πολλές αστυνομικές δυνάμεις.

Σε σπιράλ φθοράς η κυβέρνηση

Το «μήνυμα επανεκκίνησης» που θέλει να δώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ φαίνεται να μη προχωράει, καθώς οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου δείχνουν ότι η φθορά της κυβέρνησης συνεχίζεται. Άλλωστε και στη δημοσκόπηση της MRB τα ποσοστά της κυβέρνησης είναι κάτω από το ποσοστό που πήρε η γαλάζια κυβέρνηση στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, το 63,3% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε κακά για τη χώρα και μόλις 10,8% θεωρεί ότι πάνε καλά. Και τα δύο ποσοστά είναι τα χειρότερα του τελευταίου χρόνου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα που διεξήχθη από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου, η ΝΔ έχει καταρρακωθεί στο 21,6% στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή φτάνει στο 27,7%.

Την ίδια στιγμή οι εντάσεις φουντώνουν και στο Μαξίμου, καθώς όλοι και όλες κινούνται με τα μάτια στην επόμενη μέρα και στις ενδεχόμενες δυναμικές που παραχθούν. Σταθμός για την αποτύπωση των εσωτερικών αντιθέσεων θα αποτελέσει η συζήτηση για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν (Video)

Νοσοκομεία υπό διάλυση: Αξονικός χωρίς αρκετούς χειριστές στον Πολύγυρο, μαγνητικές σε ιδιώτες στις Σέρρες – Έρευνα ΠΟΕΔΗΝ

Ανδρέας Παπανδρέου: Η πρώτη ομιλία μετά τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου – Ιστορικό βίντεο

Μαραθωνοδρόμος νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα – «Της έβαλε φωτιά ο σύντροφός της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter