Πρωταθλήματα ΗΠΑ: Χασούρα 5 δις δολαρίων λόγω κορονοϊού

H πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται σε όλον τον πλανήτη, οι χώρες μετράνε νεκρούς, αλλά στις ΗΠΑ υπολογίζουν τις απώλειες του τζίρου που θα έχει ο αμερικανικός αθλητισμός από τη παύση των διοργανώσεων και συγκεκριμένα των πρωταθλημάτων μπέιζμπολ, μπάσκετ, χόκει και ποδοσφαίρου.

Το ποσό ανέρχεται στα 5 δις δολάρια και όπως αναφέρεται στο περιοδικό Forbes «είναι χαρακτηριστικό πως όποιος θέλει να παίξει κάποιο αθλητικό στοίχημα δεν θα βρει τίποτα με εξαίρεση το wrestling (WWE) οι αγώνες των οποίων συνεχίζονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων».

Τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί και πλήττονται είναι αυτά του μπέιζμπολ (MLB), του μπάσκετ(NBA και NCAA), του χόκει (NHL) του ποδοσφαίρου (MLS) και των αγώνων αυτοκινήτου (Nascar). Για την ζημιά των 5 δις δολαρίων υπολογίζονται οι πωλήσεις εισιτηρίων, χορηγίες, αμοιβές τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Τη μεγαλύτερη χασούρα έχει μέχρι τώρα το μπέιζμπολ, καθώς, λόγω κορονοϊού, «πέταξαν» 2 δις δολάρια.

Η διακοπή στις διοργανώσεις είναι προσωρινή. Στην περίπτωση που είναι οριστική, τότε η οικονομική απώλεια μπορεί να αγγίξει τα 10 δις δολάρια. 

Ετικέτες