Προϋπολογισμός: Βολές «μητσοτακικών» κατά Σαμαρά μετά το «αντάρτικο» για την τροπολογία Καιρίδη;

Προϋπολογισμός: Βολές «μητσοτακικών» κατά Σαμαρά μετά το «αντάρτικο» για την τροπολογία Καιρίδη;

Χωρίς να διευκρινίζουν τον αποδέκτη, υπουργικά στελέχη με «μητσοτακικές» αναφορές και αφετηρίες εξαπέλυσαν πυρά κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2024 μία μέρα μετά τη σκληρή ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητά την απόσυρση της τροπολογίας Καιρίδη για τη νομιμοποίηση μεταναστών.

Τον χορό άνοιξε ο υπουργός Μετανάστευσης, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της λεγόμενης «δεξιάς πτέρυγας» κατά τη διάρκεια αυτής της «γαλάζιας» εσωκομματικής κρίσης. Ο Δημήτρης Καιρίδης έπλεξε το εγκώμιο του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς ο υπουργός Εργασίας ήταν αυτός που ανέλαβε το βάρος να απαντήσει στις ενστάσεις του πρώην πρωθυπουργού.

«Οφείλουμε χωρίς ιδεοληψίες και κραυγές να δίνουμε λύσεις» σχολίασε με νόημα, ισχυριζόμενος πως η χώρα μας δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική και πως η επίμαχη τροπολογία δεν θα αποσυρθεί, απορρίπτοντας κι εκείνος με τη σειρά του το αίτημα του Αντ. Σαμαρά.

«Κάνετε λάθος και επιμένετε να λαϊκίσετε και να ψεύδεστε. Η τροπολογία αφορά κυρίως νόμιμα εισελθόντες. Ανθρώπους που ήρθαν νόμιμα» είπε και συμπλήρωσε σε αντίστοιχο ύφος: «Λέγονται πάρα πολλά για το μεταναστευτικό, έχουν χτιστεί καριέρες στο ζήτημα και χτίζονται καριέρες σήμερα στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης – Ο Γεωργιάδης «νουθετεί» τον Σαμαρά: «Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι υπηρετούμε πολιτική ανοιχτών συνόρων»

«Όχι στους υπεραπλουστευμένους βερμπαλισμούς»

Τη σκυτάλη πήρε το έτερο μέλος της «αυλής» του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως «η άσκηση εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να στηρίζεται στη διαίσθηση, ούτε σε μια πολιτική πλειοδοσία ούτε σε υπεραπλουστευμένους βερμπαλισμούς», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική του απάντηση για τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν σε σχέση με την ασκούμενη εξωτερική πολιτική και την επίσκεψη Ερντογάν.

Ενδιαφέρον έχει δε ότι κατά την τριτολογία του, ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την επιθυμία μου η ελληνοτουρκική διαφορά για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα να παραπεμφθεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης να εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

«Αισθάνομαι ότι έχει έρθει η ώρα να συζητήσουμε και για τα μείζονα. Για τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Όταν οι συνθήκες θα έχουν ωριμάσει, όταν τα μέρει θα αποδείξουν στην πράξη ειλικρινή στάση. Όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι 15 συμφωνίες.

»Όταν θα υπάρχει και αποδεδειγμένη η κοινή βούληση τότε εγώ θα ήθελα να προχωρήσουμε και θα ήθελα να προχωρήσουμε κατά την διάρκεια της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Η συζήτηση που γίνεται με την Τουρκία γίνεται για πρώτη φορά με την Ελλάδα έχει τόσο ισχυρό διπλωματικό κεφάλαιο», ήταν τα λόγια του υπουργού.

Documento Newsletter