Προβληματισμένοι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος

Προβληματισμένοι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος

Ακόμα και βουλευτές που τάσσονται αναφανδόν υπέρ του προέδρου παρουσιάστηκαν σκεπτικοί στους διαδρόμους της Βουλής με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή του ονόματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια συγκυρία που το εσωκομματικό τοπίο μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

Με εξαίρεση έναν εκ των προεδρικών που απάντησε (μετά από μία σύντομη παύση) πως «ή τώρα ή ποτέ», αρκετά μέλη της ΚΟ που έδωσαν σήμερα το «παρών» στο Κοινοβούλιο εξέφρασαν τον προβληματισμό τους ή και την κάθετη διαφωνία τους.

Ανοίγοντας τον χορό, ο Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε χωρίς περιστροφές από το περιστύλιο της Βουλής ότι διαφωνεί με το όνομα που προτάθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την απάλειψη της «Προοδευτικής Συμμαχίας». Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό ότι ο βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, υπερψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Νωρίτερα, ο νέος πρόεδρος του ΚΟ είχε αναφέρει στο Mega πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά την ταυτότητά του και την ιδρυτική του διακήρυξη, το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Έχουμε δει και άλλες απόπειρες αλλαγών ονομάτων, οι οποίες δεν συνοδεύονταν από αλλαγές εξουσίας, και έπεσαν στο κενό».

Βουλευτής που υπερψήφισε την πρόταση του Στ. Κασσελάκη στην ΚΟ για το «ξήλωμα» του Σωκράτη Φάμελλου και την αντικατάσταση του από τον Νίκο Παππά απάντησε ξερά «όχι» όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την αλλαγή του κόμματος.

Από και πέρα, άλλα μέλη την ΚΟ από διάφορες πλευρές της εσωκομματικής σύγκρουσης δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να σχολιάσουν καυστικά τη συντομογραφία της προτεινόμενης ονομασίας, «ΣΥΣΑ», με τρόπο που είναι αδύνατον να αποδοθεί με δημοσιογραφικούς όρους!

«Δεν είσαι δημοσιογράφος»

Στον απόηχο της επαναφοράς του Π. Πολάκη στην ΚΟ του κόμματος χωρίς «εκεχειρία» και της πρότασης για αλλαγή του ονόματος τη στιγμή που πριν λίγους μήνες διαβεβαίωνε για το αντίθετο, ο Στ. Κασσελάκης επισκέφτηκε τη Βουλή.

Χαιρέτισε τον Ν. Παππά μαζί τους Ευάγγελο Αποστολάκη και Θάνο Μωραΐτη την ώρα που ο επικεφαλής της ΚΟ είχε συνάντηση με συνδικαλιστές, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα που του θέσαμε γιατί βρέθηκε στο Κοινοβούλιο.

«Ποιος ο λόγος της επίσκεψης;» τον ρώτησε η γραμματέας της ΚΟ όταν τον είδε στον διάδρομο του 2ου ορόφου, με τον κ. Κασσελάκη να της αντιτείνει πως δεν είναι δημοσιογράφος για να κάνει τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Στη συνέχεια, η γραμματέας της ΚΟ και οι Στ. Κασσελάκης, Θ. Μωραΐτης και Ευάγγελος Αποστολάκης εθεάθησαν να συζητούν στο εντευκτήριο της Βουλής.

Διαβάστε επίσης

Επί τον τύπον των φίλων

Καλύτερα η Κουμουνδούρου να ασχολείται με την ισοπέδωση της Υγείας από τον Άδωνη Γεωργιάδη

Νέα «πυρά» του «γαλάζιου» Χαρακόπουλου: «Ο κόσμος έχει παράπονα από την κυβέρνηση» – Ζητά στροφή προς τα δεξιά

Σκληρή τοποθέτηση Αρβανίτη: «Δεν πάει άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη»

Κόκκαλης για αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Να αλλάξουμε πρώτα εμείς συμπεριφορές – Διαφωνώ με το όνομα»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter