Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστοι εορτασμοί στις χώρες που υποδέχτηκαν ήδη το 2022

Το νέο έτος έφτασε στα ανατολικά του νότιου ημισφαιρίου, καθώς τα νησιά του Σαμόα και Κιριμπάτι Ειρηνικού, εώ υποδέχθηκαν το 2022 με πυροτεχνήματα αλλά περιορισμένο αριθμό θεατών στις τελετές στην Αυστραλία και  στη Νέα Ζηλανδία.

Τόσο στα στα Ώκλαντ όσο και στο Σίδνεϊ, ο ουρανός έλαμψε από πυροτεχνήματα και βροχή από βεγγαλικά, αν και οι εκδηλώσεις έγιναν με την παρουσία πολύ λιγότερου κόσμου από προηγούμενες χρονιές και με τα μέτρα προστασίας να τηρούνται αυστηρά.

 

Η Σιβηρία άλλαξε χρονιά, υποδεχόμενη το 2022 με εξίσου ευφάνταστους εορτασμούς και με πυροτεχνήματα, καθώς το Βλαδιβοστόκ είναι από τις πρώτες πόλεις που υποδέχτηκαν το νέο έτος.

Στο λιμάνι Βικτόρια του Χονγκ Κονγκ, η φιλαρμονική ορχήστρα δίνει συναυλία, παρουσία 3.000 ανθρώπων, καθώς παρά τα μέτρα περιορισμών, η Κίνα γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου.

Σημειώνεται ότι παρόλο που σύμφωνα με τα έθιμα της, η Κίνα γιορτάζει την Πρωτοχρονιά τον Φεβρουάριο, οι εμπορικές περιοχές της καλοσόρισαν το νέο έτος.

Στη Νότια Κορέα, η παραδοσιακή καμπανοκρουσία τα μεσάνυχτα ματαιώθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο Τόκιο, στη συνοικία Σιμπούγια, οι εορτασμοί ακυρώθηκαν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα προέτρεψε τους συμπατριώτες του να φορούν μάσκες και να μειώσουν τον αριθμό των προσκεκλημένων στα πάρτι.

Σε ρυθμούς εορτών τα Ηνωμένα Εθνικά Εμιράτα έχουν αλλάξει χρονιά, με το ημερολόγιο του πλέον να δείχνει ήδη  2022.